11 ilde Alaattin Çakıcı operasyonu: 24 gözaltı

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile irtibatlı olduğu belirlenen 24 şüpheli, 11 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

11 ilde Alaattin Çakıcı operasyonu: 24 gözaltı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aralıklarla ziyaret ettiği, “organize suç örgütü lideri” suçlamasıyla tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı’yla ilgili yeni bir operasyon düzenlendi.

Emniyet, Çakıcı’nın Kırıkkale Cezaevi’nden Sincan Kapalı Cezaevi’ne nakledilmesinin ardından Ankara’da Çakıcı ile irtibatlı grupların faaliyete geçebileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı.

Çakıcı ile irtibatlı olduğu belirlenen 24 şüpheli, Ankara, Çorum, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Osmaniye, Uşak, Kocaeli ve Muğla’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Bahçeli, 24 Haziran seçimleri öncesi Çakıcı’yı hastanede ziyaret etmişti. Çakıcı’yı “ülke sevdalısı” ilan eden Bahçeli, af talebinde bulunduğu suç örgütü lideriyle ilgili çabaları için “Bizim taş duvarlar ardında bulunan bir ülküdaşımıza vefa göstermemiz kadar doğal bir şey de yoktur.” ifadesini kullanmıştı.