'100 günlük eylem planı'ndan yağma çıktı: Hazine'ye ait tatil köyü, lojman ve sosyal tesisler satılıyor....

Erdoğan'ın açıkladığı '100 günlük eylem planı'ndan tahsisli Hazine taşınmazlarının satışı çıktı.

'100 günlük eylem planı'ndan yağma çıktı: Hazine'ye ait tatil köyü, lojman ve sosyal tesisler satılıyor....

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘100 Günlük Eylem Planı’nda kamu taşınmazlarının kiralanmasına veya satışına izin veren düzenlemeler de yer aldı.

DÜNYA Gazetesi’nden Mehmet Kaya‘nın aktardığına göre, aralarında tatil köyü, lojman, sosyal tesis, bina gibi taşınmazların da bulunduğu 20 ilde, Hazine’ye ait tahsisli taşınmazların satış ya da kiralanması için harekete geçildi.

Bu taşınmazların tahsisi kaldırılarak Hazine’ye devri yapıldıktan sonra satışı yapılacak. Ayrıca, Hazine’ye ait arsa ve araziler hızla belirlenerek, turizm ya da sanayi alanı, ticari alan vb. olarak değerlendirmek üzere uygulayıcı kuruluşlara satışlar başlayacak.

KIŞLA ARAZİLERİ, SAĞLIK BAKANLIĞI’NA AİT TESİSLER…

Habere göre, belirlenecek atıl taşınmazlar arasında çeşitli kamu kuruluşları tarafından daha önce inşaat için tahsis edilen ancak herhangi bir inşaat yapılmayan şehir merkezlerindeki kuruluşlar, lojmanlar ve dinlenme tesislerinin olduğu belirtildi.

Bu kapsamda hızlandırılacak işlemler arasında ‘millet bahçesi’ne dönüştürülecek stadyumlar ile boşaltılan ve boşaltılacak çeşitli askeri birliklerin şehir merkezlerindeki arsaları olması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından şehir hastanelerine taşınılması sonrası boşalacak tesisler de kapsama alınabilecek.