100 göçmeni eve kapatıp kaçtılar

Van'ın Erciş ilçesinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 100 kişilik kaçak göçmen grubu kimliği belirsiz kişilerce bir eve kapatılıp bırakıldılar. 

100 göçmeni eve kapatıp kaçtılar

Van’ın Erciş ilçesinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 100 kişilik kaçak göçmen grubu kimliği belirsiz kişilerce bir eve kapatılıp bırakıldılar.

Erciş’in Tekevler Mahallesi’nde müstakil bir evde tutulan göçmenler, mahalle sakinleri tarafından kurtarıldı. Gelen sesler üzerine eve giden mahalle sakinleri, kapıyı güçlükle açtı ve içeride çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 100’e yakın kaçak göçmenle karşılaştı. Göçmenlere, su ve yiyecek yardımında bulunan mahalleliler, durumu polise bildirdi.

Kişi başı bin lira vermişler

Göçmenler, eve gelen polislere, gece ve sabah saatlerinde gruplar halinde eve getirildiklerini, üzerlerine kapının kilitlendiğini, kişi başı bin lira karşılığında İstanbul ve Ankara’ya götürülmek üzere burada tutulduklarını söyledi.

Yaklaşık 100 kaçak göçmen, polis otobüslerine bindirilerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kaçak göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği belirtildi.

Polis, göçmenleri eve kilitleyip kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.