100 bin imza ile adaylık işlemi bugün sona erdi

Seçmen tarafından verilecek 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler için başvuru süresi tamamlandı

100 bin imza ile adaylık işlemi bugün sona erdi

Seçmen tarafından verilecek 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler için başvuru süresi tamamlandı. 100 bin seçmenin imzasıyla aday olan parti liderleri ise İP Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,VP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve AP Genel Başkanı Vecdet Öz oldu.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin seçim takviminde seçmen tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmek isteyenlerin 1-2 Mayıs’ta YSK’ye başvurması gerekiyordu.

Dün ve bugün 4 siyasi parti lideri, 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK’ye başvurdu.

4 PARTİ LİDERİ BAŞVURDU

YSK’ye dün ilk olarak VP Genel Başkanı Doğu Perinçek başvuru yaptı. Bugün ise İP Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve AP Genel Başkanı Vecdet Öz başvurdu.

YSK, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmen tarafından aday gösterilmek isteyenlerin adaylık başvurularını inceleyerek eksiklikleri ve adaylıkları reddedilenleri adaylara saat 23.00’e kadar bildirecek.

İMZA 4-9 MAYIS ARASINDA

Seçim takvimine göre, seçmen tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilecek isimler için imza verme işlemi 4-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Vatandaşlar, aday göstermek istedikleri isim için bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna imza verecek.

Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, geçici aday listesinde gösterilecek.

Seçmen ancak YSK tarafından yapılan ilanda belirtilen adaylardan sadece biri için ve bir kez teklifte bulunabilecek.

Seçmen, adaylık teklifi için kayıtlı oldukları ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak. Başvuranın seçmen niteliğine sahip olduğu ve daha önce aday teklifinde bulunmadığı tespit edildikten sonra ilan edilen listedeki kişiler arasından teklif yaptırılarak adayın bilgilerini ihtiva eden form imzalatılacak ve elektronik ortamda da kaydedilecek.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen, adaylık teklifi için Ankara’da bulunan Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna bizzat başvuracak.