'1 Nisan şakası': 'Silah dağıtacağız' deyince herkes farklı model silah istemiş

Erdoğan çok sayıda 'ünlü' ile önceki gün Hatay'a gitmişti

'1 Nisan şakası': 'Silah dağıtacağız' deyince herkes farklı model silah istemiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda AKP ‘ünlüsü’ birlikte önceki gün Hatay’a gitmişti. Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, hafta sonu Hatay’a yapılan ve ‘ünlü’lerin de katıldığı ziyareti bugünkü yazısında anlattı.

Haberde uçakta ‘1 Nisan şakası’ yapılınca yaşananlar şöyle aktarıldı:

“Cuma akşamı Cumhurbaşkanlığı’nın davetiyle sanatçı, sporcu ve gazetecilerin Hatay’a gideceğini öğrendik. Pazar günü havaalanında buluştuk. Hepimiz Mehmetçik’e desteğe gideceğimiz için ayrı bir heyecan içindeydik. Ünlüler Mehmetçik’e ilk mesajlarını Hürriyet aracılığıyla uçakta verdi. Radyocu Adem Metan’ın ‘Şimdi bir türkü lazım’ fikriyle Serkan Çağrı klarnetini çalmaya başladı, İbrahim Tatlıses başta olmak üzere tüm sanatçılar hep bir ağızdan askerle özdeşleşen ‘Yaylalar’ türküsünü söyledi. Bu sırada tüm cep telefonları kayıttaydı.

Yolculuk sırasında Polat Yağcı tarafından herkesi şaşırtan bir anons yapıldı. Yağcı, “Sevgili arkadaşlar, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Afrin’e ineceğiz” deyince herkes birbirine bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Kısa süre sonra Yağcı’nın 1 Nisan şakası yaptığı anlaşıldı.”

‘UÇAK FOBİMİ YENMEK İÇİN UÇAK ALDIM’

Yağcı, uçakta yaşananları ise şöyle anlattı:

“Hatay’a yaklaşırken anons yaptım. ‘Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Hatay’a değil, Afrin’e iniyoruz. Şu anda bize iki jet eşlik ediyor’ dedim. Alkış koptu. Herkes silah sordu, ben de ‘İnince dağıtılacak’ dedim. Herkes farklı bir model istedi.

Dönüş yolculuğunda da uçak türbülansa girdi. Herkes dua etmeye başladı. Uçak korkusu olan Ajda Pekkan, panik atak krizi geçirdi ve ağlamaya başladı.

İbrahim Bey (Tatlıses), “Ajda, ben uçak fobimi yenmek için uçak aldım. Bu uçak eninde sonunda yere inecek, korkma’ diyerek teselli etti.”