'Zorunlu' KKTC vatandaşı Egemen Bağış: Hepimiz güvende olmadıkça hiçbirimiz güvende değiliz

'Zorunlu' KKTC vatandaşı olan eski bakan Egemen Bağış, hiç kimsenin güvende olmadığını belirtti.

'Zorunlu' KKTC vatandaşı Egemen Bağış: Hepimiz güvende olmadıkça hiçbirimiz güvende değiliz

17-25 Aralık operasyonlarında adı sıkça geçen ve geçtiğimiz hafta KKTC vatandaşı olduğu öğrenilen AKP’li eski bakanlardan Egemen Bağış, “Hepimiz güvende olmadıkça aslında hiçbirimiz güvende değiliz. İstanbul güven olmadıkça, Lizbon, Paris ve Berlin’in güvende olduğunu hiç kimse iddia edemez” dedi.

İstanbul Beşiktaş’ta bir hotelde gerçekleştirilen 8. Boğaziçi Zirvesi’nin ön tanıtım toplantısında konuşan Bağış, bu zirvenin sadece iş dünyası ile iş adamlarının bir araya getiren zirve olmadığını ifade ederken “Bunun güvenlik ile alakası hepimiz biliyoruz ki aslında güvenlik ve göç her şeyi etkilediği gibi ticareti de etkiler.” dedi. 

Bağış’ın sözlerinin devamında da “Hepimiz güvende olmadıkça aslında hiçbirimiz güvende değiliz. İstanbul güven olmadıkça, Lizbon, Paris ve Berlin’in güvende olduğunu hiç kimse iddia edemez. Diyarbakır güvende olmadıkça Lion, Brüksel ve Atina’nın güvende olduğunu kimse söyleyemez. Artık gerçekten çok daha entegre bir dünyada yaşıyoruz” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/15/zorunlu-kktc-vatandasi-olan-egemen-bagistan-aciklama/

http://gazetemanifesto.com/2017/11/16/egemen-bagis-icin-kritik-iddia-kktc-vatandasligi-interpolden-kacirmak-icin-mi/