Zenginler daha fazlasını istiyor: İşte o 'evet'çi yandaşların kazandıkları paralar...

Başkanlık sistemi ile ilgili bir video ile kaydederek 'evet' kampanyasına katılan sporcu ünlülerin kazançları dudak uçuklatıyor.

Zenginler daha fazlasını istiyor: İşte o 'evet'çi yandaşların kazandıkları paralar...

AKP ile MHP’nin ittifak halinde Meclis’ten geçirdiği ve referanduma sunulması beklenen başkanlık sistemiyle iktidarın bir amacının da, emekçi düşmanı politikaları kolaylaştırmak ve sermayenin işine gelecek uygulamaları bugünkünden çok daha hızlı şekilde yürürlülüğe sokmak olduğu sır değil. Teklif ile ilgili kararlarını bir video ile kaydederek ‘evet’ kampanyasına katılan ve büyük tepki çeken bazı yandaş sporcu ünlüler ise dudak uçuklatan gelirleri ile bu gerçeğin adeta ‘görünür’ yüzü olmuş durumda.

Kampanyayı başlatan isim olduğu söylenen Rıdvan Dilmen, uzun yıllardır NTV ekranlarında spor yorumculuğu yapıyor. Dilmen son olarak, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu deklare etmiş ve  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan destek istemişti. Bir çok reklam filmlerinde de boy gösteren ‘Şeytan’ lakaplı eski futbolcunun geliri, aktif futbolcularınkine yaklaşıyor. Dilmen’in spor yorumculuğundan yıllık kazancının yaklaşık 2 milyon dolarlık geliri olduğu belirtiliyor.

Videoda yer alan diğer bir isim olan milli futbolcu Burak Yılmaz, geçtiğimiz yıl Çin’in Beijing Guoan kulübüne transfer olmuştu. Yılmaz’ın da Çinli ekipten yıllık 8 milyon euro gelir elde ettiği biliniyor. Yılmaz’ın da son olarak bir halk otobüsü şöförüyle kavga ettiği görüntüleri gündem oluşturmuştu.

Turan’ın ‘bahtı açık’!

Videonun La Liga’Lı ‘yıldız’ı Arda Turan’ın ise yıllık kazancını netleştirebilme imkanı bulunmuyor. Barcelona’da top koşturan oyuncunun takımından aldığı ücret yıllık 8 milyon euro. Saha dışındaki kariyeriyle bilinen Arda’nın yalnızca geçtiğimiz yıl oynadığı reklamlardan kazandığı miktarın 4 milyon euro’yu bulduğu öne sürülüyor. Turan her yıl farklı markalarla yaptığı sponsorluk anlaşmaları ile de devasa ücretler kazanıyor.

Öte yandan, ‘evet’çi yıldız oyuncunun son dönemde Burak Yılmaz gibi Çin yolcusu olduğu söyleniyor. Barcelona’yla 5 yıllık sözleşmesi bulunan Arda’ya talip olan Çin takımı Guangzhou’nun, Türk futbolcuya yıllık 20 milyon euro, İspanyol ekibine de 50 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği konuşuluyor.