"Zarrab davası için MİT'çiyi kaçıracaklardı"

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi, eski MİT'çi Mehmet Barıner'in ABD'ye kaçırılarak Zarrab davasında tanık yapmak istediğini yazdı.

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi, İran masasına bakan eski MİT’çi Mehmet Barıner’in CIA ve ‘FETÖ’ tarafından ABD’ye kaçırılarak Zarrab davasında tanık yapmak istediğini yazdı.

Barıner’in kaçırılma girişiminin Zarrab dosyasıyla bağlantılı olduğunu öne süren Selvi, köşesinde Barıner’in kimliğine ilişkin ayrıntılar aktardı.

“Mehmet Barıner, MİT’e 2013 yılında giriyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’den ihraç ediliyor. Ancak 20 ay görev yaptığı MİT’te kritik bir masada çalışıyor. Barıner, MİT’te İran masasında görev yapıyor. O nedenle Zarrab olayını yakından takip ediyor.”

‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklanan eski MİT’çi Enver Altaylı’nın Barıner’in kaçırma girişiminin emniyet ve MİT’in ortaklaşa operasyonuyla engellendiğini ve bu iki ismin yakalandığını yazan Selvi, yazısında şu iddiayı dile getirdi:

“Ama CIA-FETÖ ortak operasyonuyla Mehmet Barıner’in ABD’ye götürülüp, Reza Zarrab olayında Türkiye aleyhine tanıklık yaptırma operasyonu çöküyor. Reza Zarrab olayında Türkiye’den adam kaçırma dahil her türlü operasyonu yapacak kadar gözünü karartan CIA-FETÖ ortaklığı neleri yapmaz ki? Ya da CIA-FETÖ işbirliği ile şimdiye kadar neler yaptılar, kimleri kaçırdılar? Bunları da Zarrab yargılaması sürecinde öğreneceğiz.”

İfadesinde ne demişti?

‘FETÖ’ soruşturması nedeniyle ihraç edilen ve tutuklanan eski MİT’çi Barıner, savcılıktaki ifadesinde Enver Altaylı’nın damadı Metin Can Yılmaz’ın girişimiyle kendisinin yurtdışına kaçışının organize edildiğini söylemişti.

Milliyet’ten Tolga Şardan‘ın aktardığına göre, Barıner, kendisinden 10 bin dolar istendiğini belirttiği ifadesinde, Altaylı’nın WhatsApp iletişim sistemi üzerinden kendisini arayıp kaçışla ilgili olarak “Sıkıntı yapmayın, müsterih olun. Yolculuğunuz iyi geçecek” dediğini öne sürmüştü.