'Zam' yapıyor, ama yazamıyorlar: İşte yandaş medyanın sefaleti...

İstanbul'da toplu ulaşım zammını 'zam' olarak veremeyen yayın organları dikkatlerden kaçmadı.

'Zam' yapıyor, ama yazamıyorlar: İşte yandaş medyanın sefaleti...

İstanbul’da her gün milyonlarca emekçinin kullandığı toplu ulaşım araçlarında ücretlere yapılan zam tepkiyle karşılanırken, AKP’nin yayın organları zam haberini ‘zam’ olarak vermekten kaçınmak için başka ifade arayışlarına gitti.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ailesine ait olan Albayrak Holding’e bağlı Yeni Şafak gazetesi, toplu taşımaya yapılan zammı okurlarına “İstanbul’da toplu taşıma ücretleri değişti” başlığıyla duyurdu. Demirören Grubu’na ait Milliyet ise “Toplu ulaşım ücretlerinde yeni tarifeye geçiliyor” ifadelerini kullandı.

AKP’nin büyük enerji ihalelerinin ‘olağan’ kazananı olan sermaye gruplarından Kalyon Grubu’na bağlı Turkuvaz Medya’ya ait A Haber de, Yeni Şafak’la aynı ifadeleri tercih etti. Aynı gruba ait Sabah Gazetesi ise ‘zam’ gerçeğinden “1 Temmuz’dan itibaren İstanbul’da ulaşım ücretleri değişiyor” diyerek kaçtı.

AKP’nin yayın organları arasında kışkırtıcı haberciliği ve nefret söylemi düzeyiyle özel bir yerde olan Yeni Akit ise, “1 Temmuz’dan itibaren İstanbul’da ulaşım ücretleri değişiyor” diyerek misyonunu yerine getiren bir diğer ‘gazete’ oldu.

Tüm dünya dillerinde ve tüm zamanlarda ‘zam’ anlamına gelen kararı iktidara karşı olası bir tepkiye yol açmasını önlemek adına okurlarına farklı şekilde yansıtan medya organlarının bu güldüren haberleri için sosyal medyada da “Zam demeleri yasaklandı mı?” yorumları yapıldı.