Zahmet oldu! Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Manisa'ya gidiyor

Manisa'daki kışlalarda üçüncü kez başgösteren toplu gıda zehirlenmesi üzerine AKP harekete geçti.

Zahmet oldu! Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Manisa'ya gidiyor

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında bu akşam yemekten sonra çok sayıda askerin kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırılması ve ilde üçüncü kez başgösteren zehirlenme vakası üzerine AKP harekete geçti.

İldeki ilk zehirlenme vakasında olayı “zehirlenme değil psikolojik” diye değerlendirdiği sözleriyle büyük tepki çeken Manisa Valisi Hakan Güvençer, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak’ın Manisa’ya geleceğini aktarırken, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanı ve beraberindeki enfeksiyon uzman ekibini de bölgeye beklediklerini ifade etti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı EDOK Komutanlığından bir ekibin de Manisa’ya intikal edeceğini söyleyen Güvençer, hastanelerde teyakkuza geçildiği ve bütün sağlık personelinin göreve çağırıldığı bilgisini paylaştı.

Tugayda 20 hekim ve çok sayıda yardımcı sağlık elemanının ilk müşahede ve triyaj bölümünde göreve başladığını aktaran Güvençer, kışlada ayrıca UMKE’ye ait 2 çadır ve sahra çadırının kurulduğunu dile getirdi.