Zafer Çağlayan'a tutuklama kararı

Rıza Sarraf davasına dahil edilen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında, resmi tutuklama kararlarının Juri tarafından onaylandığı bildirildi. Amerika’nın Sesi Türkçe bölümü muhabiri Mehmet Sümer, ABD Adalet Bakanlığının bilgi sisteminden iddiayı kontrol ederek, Zafer Çağlayan ve Süleyman Aslan dahil 4 isim için tutuklama kararının verildiiği belgeyi yayınladı. ABD’de... View Article

Zafer Çağlayan'a tutuklama kararı

Rıza Sarraf davasına dahil edilen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında, resmi tutuklama kararlarının Juri tarafından onaylandığı bildirildi.

Amerika’nın Sesi Türkçe bölümü muhabiri Mehmet Sümer, ABD Adalet Bakanlığının bilgi sisteminden iddiayı kontrol ederek, Zafer Çağlayan ve Süleyman Aslan dahil 4 isim için tutuklama kararının verildiiği belgeyi yayınladı.

ABD’de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf davasına, dün yayınlanan ek iddianameyle ‘sanık’ olarak eklenen eski Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan tutuklama kararı verildi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava dosyasına konan ek iddianamede Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın yanı sıra aynı bankanın uluslararası operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Levent Balkan ve Rıza Sarraf’ın çalışanı Abdullah Happani de bulunuyor.

Sanık sayısının ikisi tutuklu olmak üzere 9 kişiye çıktığı davada, juri tarafından Zafer Çağlayan ile birlikte Süleyman Aslan hakkında da tutuklama kararı verildiği bildirildi.