Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı

Eski bakan Zafer Çağlayan ile Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından hazırlanan ek iddianameyle adları Rıza Sarraf davasının sanıkları arasına eklenen dört yeni isim için tutuklama kararı alındı.

ABD’de New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından yayınlanan yeni iddianame ile birlikte eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da iddianameler içine sanık olarak girilmişti.

Amerika’nın Sesi’nden Can Kamiloğlu’nun haberine göre New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın yayınladığı 53 sayfalık ek iddianame, Amerika Adalet Bakanlığı’nın elektronik işlemlerin yapıldığı resmi internet sitesine de konuldu. 53 sayfalık iddianamenin son sayfasında aralarında eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da yer aldığı dört isim hakkında sulh hakimi K. Parker tarafından tutuklama kararı alındığı görüldü.

Sarraf davasında yargılanan kişi sayısı ikisi tutuklu olmak üzere toplam dokuz kişiye çıkmış oldu.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde görülen davada Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan tutuklu olarak yargılanıyor. Haklarında tutuklama emri olan diğer yedi sanık ise gıyaben yargılanacak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı basın toplantısında “Çağlayan’a karşı atılan adımı Türkiye Cumhuriyetine karşı atılan bir adım olarak gördüğünü” söylemişti.