Yunanistan'da temizlik işçilerinin grevi sürüyor

Yunanistan'da tüm belediyelerdeki temizlik işçileri, geçici sözleşmelerin getireceği işten çıkarmalara karşı bir haftayı aşkın süredir grevde.

Yunanistan'da temizlik işçilerinin grevi sürüyor

Yunanistan’da tüm belediyelerdeki temizlik işçileri, geçici sözleşmelerin getireceği işten çıkarmalara karşı bir haftayı aşkın süredir grevde.

Euronews’ün aktardığına göre, sendika heyeti, İçişleri Bakanlığı binasında işçilerin taleplerini iletirken, dışarıda bekleyen öfkeli işçiler ile polis arasında arbede yaşandı. İçeride anlaşma sağlanamaması tansiyonu daha da yükseltti.

Atina sokaklarındaki çöp yığınları Perşembe gününe kadar toplanmayacak. İşçiler ise aynı gün yeni ve büyük bir protesto eyleminin yanısıra, Başbakan Alexis Tsipras ile görüşmeye hazırlanıyor.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre ise sendikalar 6 bin 500 işçinin sözleşmeleri sona erdiği için işlerini kaybetme riski olduğunu belirtiyor.

Yunanistan’ın uyguladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle birçok işçiye artık geçici sözleşme yapılıyor. Temizlik işçilerinin grevi Atina’da düzenlenen bir gösteri ile de pazartesi günü protesto edildi. Başkentin merkezinde 5 bin kişinin toplanarak uluslararası kredi sağlayıcıları tarafından dayatılan tasarruf tedbirlerini protesto ettiği bildirildi.

Emek örgütleri, Syriza hükümetinden, kısa süreli sözleşmeleri yakında sona erecek olan belediye işçilerine tam zamanlı ve kalıcı sözleşmeler yapmasını talep ediyor.