"YPG ile ilişkimiz geçici ve taktikseldir"

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen, Suriye’deki savaşa ve orada savaşan güçlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Washington’da faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Ortadoğu Enstitüsünde düzenlenen “ABD-Türkiye İlişkilerindeki Gerilimler” başlıklı panelde konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen, Suriye’deki savaşa ve orada savaşan güçlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’in haberine göre, ABD ile PYD arasındaki ilişki hakkında konuşan Cohen, “Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz var. Çünkü Suriye’deki Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’nın (IŞİD’den) geri alınmasında önemli bir role sahip. YPG ile ilişkimiz geçici ve taktikseldir” ifadelerini kullandı.

Rakka operasyonları kiminle sürdürülecek? 

Rakka Operasyonlarının YPG ile mi yoksa TSK ile mi sürdürüleceğine dair de konuşan Jonathan Cohen , “Biz YPG’ye hiçbir söz vermedik. Bu savaştalar çünkü bu savaşta olmayı istiyorlar. Kendilerine göre elbette motivasyonları var” diyen konuştu. Cohen sözlerine şu şekilde devam etti, “Irak ve Suriye’den tamamen çıkarılana kadar Türkiye ve ABD, IŞİD’e karşı beraber savaşmaya devam edecek. Terörün her türlüsüne karşı Türklerle birlikte mücadele etme çizgimize bağlıyız.”