YPG: ABD’nin verdiği silahlar az geliyor, daha fazlasını umut ediyoruz

YPG ve DSG Sözcüleri, Suriye’de yürüttükleri silahlı mücadeleye, bu konuda ABD emperyalizmi ile olan ilişkilerine ve kendi hakimiyeti altındaki bölgelere kurulan ABD üslerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YPG: ABD’nin verdiği silahlar az geliyor, daha fazlasını umut ediyoruz

Merkezinde YPG’nin bulunduğu, ABD tarafından kurdurulan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus ve YPG sözcüsü Nuri Mahmud Sputnik’e verdikleri röportajda, Suriye’de yürüttükleri silahlı mücadeleye, bu konuda ABD emperyalizmi ile olan ilişkilerine ve kendi hakimiyeti altındaki bölgelere kurulan ABD üslerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Okuyucularımızın bildiği üzere bir kez daha Manifesto olarak hatırlatmak isteriz ki emperyalizme elini veren kolunu kurtaramaz. ABD emperyalizmi, dünya halklarının dostu değil, düşmanıdır. Emperyalizm ile girişilecek olan her türlü işbirliği, bölge halklarının başına felaketten başka bir şey getirmeyecektir.

YPG ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) sözcülerinin görüşlerini okurken, bunları bir kez daha tekrar etmek ve aklımızda tutmakta fayda var. Sözcülerin dile getirdikleri görüşler, ABD emperyalizmi ile giriştikleri ortaklık ve işbirliğinin vahametini ortaya koyan cinsten.

Röportajda öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“ABD üslerini ve bize verdikleri silahların sayısını söyleyemeyiz”

YPG sözcüsü olarak konuşan Nuri Mahmud, ABD’nin YPG’ye silah vermesi konusunda, “ABD’nin YPG’ye silah yardım kararı var. Kaç TIR silah geldiği konusunda sayı veremeyiz. Bize verilen silahlar ile Musul operasyonu için Irak Ordusu’na verilen silahları karşılaştırırsak, bize verilen silah basit kalır. Az geldiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

ABD’nin YPG’ye silah vermesi konusunda Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus’un ifadeleri ise şu şekilde, “İhtiyacımız neyse onu veriyorlar” diye konuştu. Abdulaziz Yunus’un ifadelerinin tam hali şu şekilde: “ABD ihtiyaçlara göre bize silah veriyor. Koalisyon güçleri dışında bize destek veren yok. Fakat Türkiye medyasının söylediği rakamlar doğru değildir. Kaç TIR’ın geldiğini söylememiz doğru değildir. Biz umut ediyoruz ki daha fazla silah gelsin, güçlerimiz daha da genişlesin, başka bölgeler de terörden temizlensin.”

ABD emperyalizmi ile ‘stratejik ittifak’

YPG sözcüsünün verdiği röportajda YPG’nin ABD ile olan ilişkileri “stratejik ittifak” olarak tanımlanırken, Suriye’nin kuzeyinde YPG’nin kontrolü altında olan bölgelerdeki ABD üsleri ile ilgili şunları ifade ediliyor:

“ABD bizim olduğumuz yerlerde üslerini kuruyor. IŞİD ile mücadele için ABD üsleri vardır fakat üs sayısı ne kadardır, rakam olarak vermemize gerek yok. Ayıca bu konu bizim açıklayabileceğimiz bir konu değildir. Bizim konumuz değildir. Savaş stratejisi devam ediyor. Bu konuda ABD ile ortaklaşıyoruz.”

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus ise, ABD ile kurdukları ilişki konusu üzerine şunları ifade etti:

“ABD’nin çıkarı bizimledir. ABD’nin çıkarı olduğu için bizimle hareket ediyor. ABD daha önce ÖSO ile hareket etti ancak sonuç alamadı. Kobani’den bu yana ABD ile ortak hareket ediyoruz ve ikimiz de sonuç alıyoruz. ABD bizim güçlerin iyi savaştığını gördü.”