Yolda mı aklına geldi? Gökçek'in 'müze projesi'nden ABB Meclisi'nin haberi bile yok

Melih Gökçek'in 'müze' projesinden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin hiç haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Yolda mı aklına geldi? Gökçek'in 'müze projesi'nden ABB Meclisi'nin haberi bile yok

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görüşmeden sonra “Külliye’nin karşısına yapılacak müze projesinin detaylarını sundum” demişti. Ancak söz konusu müze projesinden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin hiç haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Melih Gökçek’in dün akşam Erdoğan’la yaptığı ve yaklaşık 2 saatlik görüşmenin yankıları sürüyor. Konusunun “Gökçek’in istifası ve ikna etmesi/edilmesi” olduğu şeklinde değerlendirilen görüşmeyle ilgili Gökçek,  daha sonra yaptığı açıklamada “Külliye’nin karşısına yapılacak müze projesini sundum” diye tweet atmıştı.

Sözcü’den Saygı Öztürk‘ün haberine göre, Saray’ın yakınında bulunan alanda kurulması gündeme getirilen müze projesinin ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçmediği gibi konunun Meclis’te hiç gündeme bile gelmediği anlaşıldı.

Habere göre bazı meclis üyeleri “Gökçek bunu nereden çıkardı anlamadık. Böyle bir proje varsa, bizden geçmesi ve haberdar olmamız gerekirdi. İlk defa duyduk ve şaşırdık. Açıkcası Gökçek’in bu açıklamasını da inandırıcı bulmadık” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP Grup Başkanı olan Doğan Yılmazkaya da böyle bir müze projesinin belediye meclisinin gündemine hiç gelmediğini, pazartesi günü yeni çalışma dönemine başlayacak olan belediye meclisinde de ilk sorularının müze ile ilgili olacağını belirtti.

Meclis üyelerinin hiç duymadığı projenin Erdoğan’la görüşme sonrası birdenbire ortaya çıkması, projenin Gökçek’in aklına Saray’dan dönerken mi aklına geldiği sorusunu akıllara getirdi.