YÖK Başkanı üniversite sınavlarında yapılacak değişiklikleri açıkladı

YÖK'ten üniversite sınavında yapılacak değişikliklere ilişkin açıklama geldi.

YÖK Başkanı üniversite sınavlarında yapılacak değişiklikleri açıkladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine üniversiteye giriş sınavlarında yeni düzenlemeye giden YÖK’ten yapılacak değişikliklere ilişkin açıklama geldi.

Saray’da düzenlenen “2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”nde konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç, değişiklere ilişkin bilgi verirken, sınavsız geçişin mümkün olmadığını açıkladı.

Saraç’ın açıklamasından satır başları şöyle:

Araştırma üniversiteleri

YÖK olarak TBMM komisyonları ile etkin çalışma gerçekleştirdik. 2017-2018 hedeflerimizde öne çıkan başlığımız Araştırma Üniversiteleri başlığıdır. Akademinin genç kuşakları kazandırması sürecinde bilimsel kazanımların daha ileriye taşınması tezinin temel fazıdır. Sistemli ve kararlı adımlar atıyoruz. Bu üniversiteler ülkemizin dünyada bağımsız duruşunun mihenk taşı olacaktır. Araştırma üniversitelerinin belirleme sürecinde 58 devlet üniversitesi niyet beyanında bulundu. Sonunda 25 üniversite belirlendi.

Yeni sınav sistemi

Sınavsız sistem söz konusu olmamakla birlikte daha yalın ve sade bir sistem kazandırmalıyız. Yeni düzenleme ile sınav bir hafta sonunda başlayıp bitirilecek. 18 puan türünde de azaltmaya gideceğiz. Temel olarak sayısal, sözel, eşit ağırlık puan türleri olacak. Türkçe ve matematik, sınavın merkezi olacak”