YÖK Başkanı: Biz görevimizi yaptık, Bahçeli'den Allah razı olsun

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın akademisyen ihraçları için "Biz görevimizi yaptık" dediği belirtildi.

YÖK Başkanı: Biz görevimizi yaptık, Bahçeli'den Allah razı olsun

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın 686 sayılı KHK ile 330 akademisyenin meslekten ve memuriyetten çıkarması için “Biz görevimizi yaptık” dediği belirtildi. Saraç’ın Bahçeli’nin ihraçlara ilişkin açıklamaları için de “Allah razı olsun” dediği ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin, ihraçlarla ilgili olarak AKP Grup Yönetim Kurulu toplantısında “Eleştirileri değerlendiriyoruz. Listeyi yeniden değerlendirmesi için YÖK’e göndereceğiz” açıklaması basına yansımıştı.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan‘ın haberine göre, tüm tartışmalara ve tepkilere karşın YÖK Başkanı Yekta Saraç, bazı AKP’li milletvekillerine akademisyenlerin çıkarılmasını savundu. Saraç, “Bildiriye imza atan öğretim üyeleriyle dekanlar tek tek konuştu, bildiriden imzalarını çekmeleri istendi. Çekmemekte direnenler atıldı, biz görevimizi yaptık” dedi.

“Bahçeli’den Allah razı olsun”

Saraç’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “İşten çıkarılan akademisyenler de dahil olmak üzere alayı birden 2007’de Meclis’in cumhurbaşkanı seçmesine mani olmuşlardır. Şimdi bunlar demokrasi bezirgânı olarak üniversitelerin kapısına tezgâh kurmuşlardır. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Üniversiteler eğitim yuvası olmak yerine eylem üssü görenlerin sızlanmasına, insan hakları hatırlatmasına gerek yok. Üniversiteleri tamamen tekellerine alan, kendi dışındaki hiçbir inanç ve fikre hayat hakkı tanımayan PKK, PYD bağlantıları somutlaşanlara hukuk sonuna kadar işletilmelidir” açıklaması için de “Allah razı olsun” dediği kaydedildi.