"Yoğun bakımda" denilen Esad, cihatçı terör nedeniyle zarar gören işletmecilerle görüştü

Suriye lideri Esad'dan bir kaç gündür hakkında "komada olduğu veya öldüğü" yönünde haberlere cevap geldi.

Bir kaç gündür hakkında “komada olduğu veya öldüğü” yönünde haberler uydurulan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Başkent Şam ve kırsalında cihatçı terör gruplarının saldırıları nedeniyle fabrikaları hasar gören ya da kapatılan işletmecilerden oluşan bir heyetle görüştü.

Al Masdar‘ın aktardığı habere göre Esad, “Suriye’nin ve halkın maruz kaldığı muhtelif yönlü savaşa karşı mücadelenin en önemli faktörünün Suriyelilerin yaşam iradeleri olduğunu” vurguladı. Esad, “büyük maddi hasara rağmen hala mücadele eden ve üretime devam eden sanayicilerin gurur kaynağı olup vatanseverliğin bir modelini teşkil ettiklerini” ifade etti.

Suriye lideri, ülkesinin ve halkının maruz kaldıkları bu savaşın sadece askeri yönlü değil; siyasi, kültürel, ekonomik ve daha başka bir dizi yönü de olduğunu kaydetti. Esad sanayicilerin daha öncekinden daha küçük işletmelerle üretime devam etmelerinin, Suriye’de ekonomi çarkının yeniden dönmesi ve gelişmesinde büyük ve olumlu bir katkı sağladığını kaydetti.

SANA yalanlanmıştı

Esad hakkında bir kaç gündür yayınlanan bazı haberlerde ‘felç geçirdiği ve yoğun bakımda olduğu’ iddia edilmişti.

Bazı cihadçı Twitter hesapları ve haber siteleri tarafından duyurulan iddiaya göre Esad felç geçirmiş ve vücudunun %70’nin iptal olmuştu, şuuru ise açık olmaya devam ediyordu. İddianın kaynağı ise sadece El Cezire muhabiri Faysal Kasım kaynaklı idi.

Ancak tüm bu iddialar Suriye’nin resmi ajansı SANA tarafından yalanlanmıştı. SANA’dan yapılan açıklamada, Esad’ın tedavi gördüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirilmişti.