Yoga Festivali'ni hedef gösterdiler

Milli Gazete, Trabzon'da düzenlenecek Trabzon Yoga Festivali'ne katılacakları hedef gösterdi

Yoga Festivali'ni hedef gösterdiler

Saadet Partisi’ne yakın gerici Milli Gazete, Trabzon’da düzenlenecek Trabzon Yoga Festivali’ne katılacakları hedef gösterdi, festivalin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye’de son dönemde düzenlenen festivaller için “fesat yayan festivaller” anlamına gelen “ifsad festivalleri” diye niteleyen gazetede, Trabzon’da 6 gün süreceği açıklanan festival için yer ve zaman gibi detaylar paylaşılarak hedef gösterildi.

Gazete manşetinde yer bulan haberde, “Dini ve milli hassasiyetleri en üst seviyede olan Trabzon” gibi ifadeler kullanılırken, festival için, “Şimdiden tepki çekmeye başladı” denildi. Budizm’in de hedef alındığı haberde şunlar yazıldı:

“Bütün dünyanın neredeyse kör ve sağır olduğu Arakan’da dramın ne zaman biteceği bilinmezken, katliamların yaşandığı bir dönemde ülkemizde ise Budizmin inanç sistemlerinden biri olan Yoga için yapılanlar ise akıl almaz…”

“Arakan’da Budistler Müslümanları hunharca katlederken, Türkiye’de ise Budizm’in bir felsefesi olan ‘Yoga’ için festival düzenlenecek. Dini ve milli hassasiyetleri en üst seviyede olan Trabzon’da, 14-19 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan ‘Uluslararası Trabzon Yoga Festivali’ şimdiden tepki çekmeye başladı…”

İşte gazetenin bugünkü manşeti:

Milli Gazete