Yobaz tacizine ceza yok: "Milleti azdırıyorsunuz" deyip küfür etti, serbest kaldı!

İstanbul Eminönü'nde bu kez bir kadın giyimi nedeniyle uyarıldı, hakaretlere maruz kaldı.

Yobaz tacizine ceza yok:

Ramazan ayının son günlerine doğru iftar vakti öncesi dondurma yiyen iki çocuğun o sırada yakınlarından geçen gericilerce sözlü saldırıya uğradığı İstanbul Eminönü’nde bu kez bir kadın giyimi nedeniyle uyarıldı, hakaretlere maruz kaldı.

Dün sabah saatlerinde Eminönü’ndeki Canan Kaymakçı isimli kadına yanına yaklaşan bir kişi tacizde bulunarak “Üstüne başına dikkat et, milleti azdırıyorsunuz.” diye uyardıktan sonra “O……u” şeklinde küfür savurdu. Bu sözler üzerine neye uğradığını şaşıran Kaymakçı. önce çığlık attı. Daha sonra kendisini bu sözlerle taciz ve hakaret eden kişiye tepki gösterdi. Çevredeki vatandaşlar da tacizci gericiye tepki gösterdi. Olay yerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldi.

Şikayete rağmen serbest

Abdullah Hayırsever gözaltına alındı. Canan Kaymakçı şikayetçi oldu. Hayırsever karakoldaki ifadesinde pişman olduğunu söyleyerek, “Daha düzgün giyinmesini söyledim. O….. demedim” dedi. Gerici tacizci hakkında sözlü cinsel taciz ve hakaret suçlarından işlem yapıldı. Ancak emniyetteki sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Olayı anlattı

Sözlü tacize maruz kalan Kaymakcı ise Yarın Haber‘e verdiği söyleşide olayı şöyle anlattı: “Cami önünde yürürken, sırtındaki çantasından ötürü turist zannettiğim şahıs, bana bir şey söyledi. Dönüp baktığımda üstümdeki kıyafetle alakalı ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Şahıs bana ‘üstüne başına dikkat et, insanları azdırıyorsun’ dedi. Neye uğradığımı şaşırdım, dayanamayıp çığlık atmaya başladım. ‘Kıyafetim, ne giydiğim kimseyi ilgilendirmez. Sen kimsin?’ diye bağırınca insanlar etrafımızda toplandı”

“Kadınlar susmayın, bağırın”

“Burası özgür bir ülke, ben istediğimi giyerim” diyen Kaymakcı, “Toplum olarak bu konularda zaten çok hassasız. Bütün kadınların, bütün çocukların başına bir şey gelebiliyor. Biz kadınlar olarak tacizlerle ve bu tarz durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ben bugün susmadım. İnsanlar zaten çok kötü şeyler yaşıyor. Çocuklarımıza tecavüz ediliyor. Hayvanlara kötü muameleler yapılıyor. Kadınlara çok kötü muameleler yapılıyor. Bütün kadınlardan ben susmamalarını istiyorum. Susmayın, bağırın. Ne olursa olsun bağırsınlar, seslerini duyursunlar. Bu insanlara prim verilmesin. Gönül rahatlığıyla dolaşıp herkesi taciz edemesinler” diyerek tüm kadınları tacize karşı tepki göstermeye çağırdı.

http://gazetemanifesto.com/2017/06/20/video-eminonunde-dondurma-yiyen-cocuklari-taciz-eden-yobazlar-yaniti-aldi-yallah-arabistana/