Yine gıda zehirlenmesi: Bursa'da 3 askerin durumu ağır

Fenalaşan askerler ambulans ve jandarma araçlarıyla Bursa'daki Çekirge Devlet Hastanesine getirildi.

Yine gıda zehirlenmesi: Bursa'da 3 askerin durumu ağır

Edinilen bilgiye göre Büyükorhan İlçe Jandarma Karakolunda akşam yemeğinde kıymalı yumurta yiyen askerlerden 10’u iftardan sonra fenalaştı. Fenalaşan askerler ambulans ve jandarma araçlarıyla Bursa’daki Çekirge Devlet Hastanesine getirildi.

Mideleri yıkanan askerler tedavi altına alındı. Öte yandan kıymalı yumurtayı getiren lokantanın 2 yıldır karakola yemek verdiği öğrenildi. Olaydan sonra jandarma polis karakoluna çok sayıda polis ve olay yeri inceleme ekibi gönderildi.

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal konuyla ilgili ‘Bursa’da Büyükorhan Jandarma Komutanlığında 10 askerin zehirlendiği bilgisini aldık. Askerlerden 3’ünün durumunu ağır olduğu söyleniyor. Bu yaşananların izah edilir tarafı yoktur. En kısa sürede çözüm üretilmesi ve yaşanan Manisa dahil tüm asker zehirlenmelerinin neden ve sonuçları araştırılıp kamuoyuna da tatmin edici bilgilendirme ve çözümlerin paylaşılması gerekir.’ dedi.

Askerlerin akşam yemeğinde kıymalı yumurta, mantar çorbası, bulgur pilavı ve yoğurt yediğini belirten İlçe Kaymakamı Kaya yemeklerden numune aldık gerekli yerlere göndereceğiz. Askerlerin durumu iyiye gidiyor. Olayı çok yönlü inceliyoruz dedi.