Yıldırım'ın ziyareti öncesinde İbadi'den açıklama: Türkiye’ye saldırmaları için hiçbir kesime yardım etmeyeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım'ın Perşembe günü yapacağı Irak ziyareti öncesinde Haydar el İbadi'den bir açıklama geldi.

Yıldırım'ın ziyareti öncesinde İbadi'den açıklama: Türkiye’ye saldırmaları için hiçbir kesime yardım etmeyeceğiz

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Binali Yıldırım’ın Bağdat ve Erbil’de yapacağı resmi temaslar öncesinde bir açıklama yaptı.

Haydar el İbadi bugün Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Binali Yıldırım’ın kendilerini ziyaret edeceğini belirterek, görüşmede Bağdat-Ankara ilişkilerinin yanı sıra, petrol ve diğer siyasi gelişmelerin değerlendireceklerini söyledi.

Abadi, “Türkiye ve tüm ülkelerle siyasi, güvenlik, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin güçlendirilmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

“Erbil petrol ihracatında şeffaf olmalı”

Abadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin belirlendiği petrol oranından daha fazla, Ceyhan Limanı üzerinden ihraç ettiğini ifade ederek, Erbil’i petrol ihracatında daha şeffaf olmaya çağırdı.

“Türkiye’ye saldırmaları için hiçbir kesime yardım etmeyeceğiz”

Irak topraklarını komşularına saldırı amaçlı kullanmalarına izin vermeyeceklerini ifade eden Haydar Abadi, “Türkiye’ye saldırmaları için hiçbir kesime yardım etmeyeceğiz” dedi.

Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonuyla ilişkin ise, güvenlik güçlerinin IŞİD’e karşı son günlerde ilerleme kaydettiğini, örgütün tamamiyla ortadan kaldırılması için dünya ülkelerinden istihbarat paylaşımı konusunda destek talebinde bulundu.

Bağdat, Necef ve Salahaddin’de yaşanan saldırılarla ilgili güvenlik zafiyeti olduğunun altını çizen Haydar Abadi, başkent ve diğer kentlerdeki araç dolaşımının kontrolü konusunda güvenlik güçlerine yeni talimatlar verdiğini aktardı.