Yıldırım'dan KHK açıklaması: Buna kim itiraz ediyorsa darbecilerden farkı yoktur

Binali Yıldırım, geçen hafta yayınlanan ve "iç savaş KHK'sı" olarak adlandırılan kanun hükmünde kararnameye itiraz edenler hakkında "darbecilerden farkı yok" dedi.

Yıldırım'dan KHK açıklaması: Buna kim itiraz ediyorsa darbecilerden farkı yoktur

Başbakan Binali Yıldırım, 696 sayılı KHK ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine tepki gösterdi ve “Bir daha darbe girişimi olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı?” diye sordu.

Yıldırım, olağanüstü hal (OHAL) uygulaması kapsamında çıkartılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) geçen ‘Bir vatandaş, terör eylemlerini ve devamı niteliğindeki eylemleri bastırmak için harekete geçerse… yargılanmaz’ ifadelerini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

AK Parti Burdur il kongresine katılan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

‘BUNA KİM İTİRAZ EDİYORSA DARBECİDİR’

Yıldırım, geçen hafta yayınlanan ve “iç savaş KHK’sı” olarak adlandırılan kanun hükmünde kararnameye itiraz edenler hakkında “darbecilerden farkı yok” dedi:

“O darbecilerin üzerine giden, tankların üstüne çıkan, darbecileri derdest edip Emniyet’e teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkarttık. Buna kim itiraz ediyorsa bizim için darbecilerden farkı yoktur.”

http://gazetemanifesto.com/2017/12/27/15-temmuz-dernegi-khkyi-sonuna-kadar-destekliyoruz-bir-daha-olursa-yine-karsiniza-cikariz/

Halkın darbeye karşı yaptığının meşru müdafaa olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bir daha darbe girişimi olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı” diye sordu:

“Hani derler ya ağzı olan konuşur. Neymiş efendim biz düzenleme yapmışız vatandaşları korumaya almışız. Ne yapacaktık? Darbeye karşı alçakların karşısında hayatını ortaya koyan insanlara ‘Siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz?’ mi diyecektik.

“Hukuki düzenlemede hiçbir sorun yok, hiçbir belirsizlik yok, düzeltmeyi gerektirecek bir durum da yok.”