Yıldırım Demirören Arda Turan'a sahip çıkıyor: Milli Takım'ı bırakma lüksü yok

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, gazeteci Bilal Meşe'ye saldırmasının ardından Milli Takım'dan gönderilen Arda Turan için "Milli Takım'ı bırakmak diye bir lüks yok." dedi.

Yıldırım Demirören Arda Turan'a sahip çıkıyor: Milli Takım'ı bırakma lüksü yok

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milliyet spor yazarı Bilal Meşe’ye saldırmasının ardından Milli Takım’dan gönderilen Arda Turan için “Eğer yaş geçmediyse Milli Takım’ı bırakmak diye bir lüks yok. Bunun yaptırımını toplum verir” dedi.

Demirören, TRT Spor‘da katıldığı bir televizyon programında gündem değerlendirmesinde bulundu. Son günlerin en çok tartışılan konusu Arda Turan’la ilgili açıklama yapan Demirören, Milliyet yazarına ağır hakaretler edip saldıran oyuncuya sahip çıkarken, 16 Nisan referandumunda kendisi gibi ‘Evet’ demesini de tekrar gündeme getirerek “Referandumdaki olaydan dolayı Arda’ya bir vurulacakken üç vurulmaya çalışıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim, Arda Turan… Üç dünya markasını yıpratmak için hep beraber uğraşıyoruz.” diye konuştu.

Demirören’in açıklamalarının ilgili bölümleri şöyle:

“Hocamız affedilebileceğini düşünüyordu”

“Arda olayını uçak indikten sonra bana gelen mesajla öğrendim. Hocamızla konuşup ona göre bir karar alamamız gerektiğine kanaat getirdim. Yönetim olarak kararımızı anında hocamıza ilettik. Hocamız aynı fikirde olduğunu beyan ederek, futbolcunun uyanmasını bekledi. İlk olarak Arda’nın yaptığı hareketin doğru olmadığını ve kendisini kadro dışı bırakmamız gerektiğini söyledik. Arda, Fatih Terim’le görüşme yaptıktan sonra beni aradı. Konuştuklarımız ikimiz arasında ama. Hocamız affedilebilir bir duruma getirebileceğini düşünüyordu konunun. Arda’nın Milli Takım’ı bırakmasına hepimiz çok üzüldük. Diğer taraftan da onu korumamız gerekiyor, bir dünya markası.

“Ben Arda’yı kazanmaya çalışırım”

Arda’yı Milli Takım’ı bırakma konuşmasından sonra aradım. Tatilden sonra kendisiyle konuşmak istediğimi beyan ettim. Bilal Meşe’yi ertesi gün aradım. Kendisine ‘Bir başkan olarak dava açma, bu konuyu aramızda konuşup halledelim’ dedim. Açar mı bilmiyorum. Arda’nın yaptığı bir hatadır. Arda hata da yapsa, o sözleri söylemiş de olsa, ben Arda’yı kazanmaya çalışırım. Arda Turan krizini bahane edip kişisel çıkarları için olayı başka yerlere taşıyanlar, bu sorunu çok büyüttüler. Özür dilemek erdemdir, en büyük adamlıktır. Arda’ya verilen metinde buna yer verilmişti. Gazeteciler basın toplantısını terk edince, Arda o metni okumadı. Öyle duyum aldım. Kendi düşüncesini bilemem.

“Referandumdan dolayı vuruluyor”

Referandumdaki olaydan dolayı Arda’ya bir vurulacakken üç vurulmaya çalışıldı. Buna katılıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim, Arda Turan… Üç dünya markasını yıpratmak için hep beraber uğraşıyoruz. Alt tarafı bir oyuncumuz bir hata yaptı. Arda hepimizin bir kardeşi. Arda da, Fatih Terim de bir dünya markası. Eğer yaş geçmediyse Milli Takım’ı bırakmak diye bir lüks yok. Bunun yaptırımını toplum verir.”