Yıldırım ailesinin Hollanda'daki gemileri Meclis gündeminde: Faaliyetleri askıya alacak mısınız?

Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlunun Hollanda'daki denizcilik yatırımları,diplomatik krizin ardından yeniden gündeme taşındı.

Yıldırım ailesinin Hollanda'daki gemileri Meclis gündeminde: Faaliyetleri askıya alacak mısınız?

Hollanda’yla Aile Bakanı Betül Sayan’ın sınırdışı edilmesiyle zirveye ulaşan ‘diplomasi krizi’ sonrası AKP’nin yapacağı ‘misillemeler’ de merak konusu oldu. Özellikle oğlunun Hollanda’daki denizcilik yatırımları bilinen ve yaşananların ardından “Bu kabul edilemez muameleye misliyle karşılık verilecektir.” diyen Başbakan Binali Yıldırım’ın kararları kamuoyunun merakla bekledikleri arasında.

Yanıt bekleyen sorular TBMM’de de gündeme taşındı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hollanda’ya uygulanacak yaptırımları sordu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, Hollanda ile yaşanan krizin ardından bu ülkeye ekonomik yaptırım uygulanması konusunda, “Şu anda o noktada değiliz, öyle bir şey söz konusu değil” dediğini hatırlatan Yarkadaş, “kimin sözlerini dikkate alacağız?” diye sordu.

“Erkan Yıldırım’a ait şirketler”

Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a ait 30 geminin olduğu ve aile şirketlerinin birçoğunun Hollanda’da faaliyet gösterdiği iddialarını gündeme taşıyan CHP’li vekil, bu şirketlerin Hollanda’ya ödediği vergiyi sordu.

CHP’li Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

Erkan Yıldırım Hollanda merkezli Zealand Shipping. ve Q Shipping adlı şirketlere ortak mıdır? Erkan Yıldırım’a ait aile şirketlerinin Hollanda ile yıllık ticaret hacmi nedir? Hollanda’ya ne kadar vergi ödemiştir? Bunları bilmek istiyoruz. Hollanda’ya uygulanacak yaptırımlar arasında Erkan Yıldırım’ın ticari faaliyetlerin askıya alınması da olacak mıdır çok merak ediyoruz.

Hollanda’ya hangi yaptırımlar uygulanacağını hükümet bir an önce açıklamalıdır. Yaptırımların 16 Nisan’dan yani referandumdan sonra hayata geçeceği ifade ediliyor. Bunun gerekçesi nedir? Neden referandum sonra hayata geçirilecek, hükümetin elini kolunu bağlayan nedir? Bu soruların cevaplarını merak ediyoruz.

http://gazetemanifesto.com/2016/09/20/binali-yildirimin-hollandada-gemileri-mi-batti/