Yıl olmuş 2017; Sudan'da ise pantolon giyen kadınlar “ahlaksızlıkla” suçlanıyor!

Sudanlı 24 kadın, başkent Hartum’daki bir kapalı mekanda düzenlenen partide pantolon giydikleri gerekçesiyle “ahlak dışı davranış” sergilemekle suçlanıyorlar.

Yıl olmuş 2017; Sudan'da ise pantolon giyen kadınlar “ahlaksızlıkla” suçlanıyor!

Pantolon giyen Sudanlı kadınlar “ahlaksızlıkla” suçlanıyor. Sudanlı 24 kadın, Sudan’ın başkenti Hartum’daki bir kapalı mekanda düzenlenen partide pantolon giydikleri gerekçesiyle “ahlak dışı davranış” sergilemekle suçlanıyorlar.

İzin alınarak organize edilen bir partiye katılan Sudanlı kadınlar hakkında, polislerin partiyi basması sonrasında giydikleri pantolondan ötürü “ahlaksızlıkla” suçlanarak, dava açılmıştı.

Devlet yetkililerinden izin alınarak organize edilen bir partide kadınların pantolon giymeleri, partiyi basan polislerden tarafından “ahlaksız” olarak tanımlanarak kadınlar hakkında dava açılmıştı. Sudan’ın Ceza Kanunu’na göre, toplum için “ahlaksızca” ve “uygunsuzca” giyinmenin cezası 40 kırbaç ve/veya parar cezası olarak görülüyor.

Partide “ahlaksız” kıyafet giymekle suçlanan kadınlar da söz konusu cezalarla karşı karşıya.

Sudan’ın Ceza Kanunu’nun 152. Maddesinde, “kamunun duygularını inciten açık seçik kıyafetler giymek”, “ahlak dışı davranış” olarak tanımlanarak bu suçu(!) işleyenlerin kırbaç ya da para cezasıyla karşılaşması öngörülüyor.