Yerel haber sitesinin sahiplerine silahlı saldırı

Kahramanmaraş'ta yerel haber sitesi sahibi baba ve oğlun içinde bulunduğu araç silahlı saldırıya uğradı.

Yerel haber sitesinin sahiplerine silahlı saldırı

Kahramanmaraş’ta yayın yapan kanalmaras.com adlı internet haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ve Yazı İşleri Müdürü Serkan Karaaslan’ın içerisinde bulunduğu araca silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda araç hasar alırken gazeteciler yaralanmaktan son anda kurtuldu.

Saldırı dün sabah saatlerinde Büğlek-Bertiz yolu üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde bağ evinden oğlu Serkan Karaaslan’la birlikte şehir merkezindeki haber merkezine doğru hareket eden Mustafa Karaaslan Büğlek Mahallesinin üst bölgesinde silahlı saldırıya uğradı. Kimin veya kimler tarafından gerçekleştirildiği şuana kadar belli olmayan saldırı sonucu kurşunlardan biri araca isabet etti. Mustafa Karaaslan ve Karaaslan olaydan yara almadan kurtulurken Olay yerine gelen çok sayıda polis ve jandarma ekibi bölgede araştırma yaptı.

Saldırıyla ilgili süreci anlatan Karaaslan şöyle konuştu:

“Sabah saatlerinde oğlum bağ evinden beni almak için geldi. Dönüştü ise yolda taşlar vardı. Bende bu konuda çok titizim ve kimsenin kaza yapmasını istemem. Oğlumu görevlendirerek yoldaki taşların almasını istedim. Tam yavaşladığım esnada 5-6 el silah sesi duydum. Oğluma inmemesini söyleyerek 50 metre kadar aşağıya indim. Aşağıya inip baktığımda bir şahsın yukarı ormanın içine doğru kaçtığını gördüm. Bize ateş edildiğini bile bilmiyordum, hemen polisi aradım ve 4 dakika içinde cinayet büro ekipleri olay yerine geldi. Ekipler yaptığı araştırmada aracımın arka bagaj kapısından kurşun girdiğini tespit etti. Sonra jandarmadan gelen ekipler ise olay yerinde 5-6 tane boş kovan buldular. Sonra bu saldırının bize yapıldığını anladım.”

Bağ evi çıkışı yaşanan saldırı sonrası Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanlığı’nın tahkikatı sürdürüyor.