Yeni Şafak'ın şefi nereden nereye: Parçalanan Suriye hayallerinden, Şam'la masaya oturmaya...

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak'ta "Türkiye'nin Suriye'de Esad yönetimiyle masaya oturması gerektiği" savunuldu.

Yeni Şafak'ın şefi nereden nereye: Parçalanan Suriye hayallerinden, Şam'la masaya oturmaya...

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ta “Türkiye’nin Suriye’de Esad yönetimiyle masaya oturması gerektiği” savunuldu.

2011 yılından beri yazılarında “Suriye’nin parçalandığını ve Türkiye’nin diğer Arap devletleri ile birlikte sonuna kadar gitmesi gerektiğini” savunan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bu kez Türkiye için “Suriye’nin toprak bütünlüğü”nün önemine dikkat çekti. Karagül Suriye’nin kuzeyindeki bölgede ABD, başka bir ülke veya PKK’nin yer almasındansa hakimiyetin Suriye’nin kontrolünde olmasını Türkiye için daha öncelikli olduğunu yazdı. 15 Temmuz’un ardından içinde ABD’nin ve Almanya’nın da yer aldığı bir “16 Nisan Cephesi”nin kurulduğu öne süren Yeni Şafak’ın şefi, yazısının sonunu ‘Evet’ propagandasına bağlayarak bitirmeyi de ihmal etmedi.

Hatırlanacağı üzere Karagül Suriye Ordusu’nun Halep’e dönük operasyonları tekrar başladığı dönemlerde, Halep’te yenilen cihatçıların “intikamının çok acı olacağını” ifade eden yazılar kaleme almıştı.

İşte Karagül’ün “16 Nisan Cephesi: Bir hazırlık mı var? Gerekirse Şam’la masaya oturulur..” başlıklı yazısının o bölümü:

“ABD ya da bir başka yabancı ülke, PKK ya da bir başka örgüt bu kuşağa hakim olmamalıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalı, gerekirse Şam yönetimi buraları denetlemelidir. Türkiye için, PKK yerine Suriye’nin buraları kontrol etmesi daha önceliklidir.
Belki bu sözüme kızanlar olacak ama, gerekirse Şam ile masaya oturulmalı, söz konuşu kuşak emniyete alınmalı. “Böyle bir şey olur mu” diyenler, oluşturulmak istenen haritaya baksınlar lütfen.
Bütün bunların üstüne, 15 Temmuz’da olduğu gibi, 16 Nisan cephesi de dağıtılacaktır. Bu ülkenin, bu milletin tarih yürüyüşü olağanüstü bir güce ulaşmıştır, durdurulması artık mümkün değildir. Çünkü “Acımasız Mücadele” devam etmektedir.