Yeni Şafak'ın şefi BAE'ye 15 Temmuz davası açılmasını istedi

Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, darbe girişiminden BAE'nin sorumlu olduğunu öne sürerek bu ülkeye dava açılmasını istedi.

Yeni Şafak'ın şefi BAE'ye 15 Temmuz davası açılmasını istedi

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasından Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) olduğunu öne sürerek bu ülkeye dava açılmasını istedi.

BAE’nin 15 Temmuz darbe girişimini finanse ettiğini iddia eden Karagül, bu ülkenin Türkiye’ye yönelik suikast ve terör eylemleri için de ‘IŞİD içinde IŞİD kurduğunu’ yazdı.

Karagül’ün “Emir’in suikastçileri” başlıklı köşesindeki ifadelerinden bazı bölümler şöyle:

“Batı’dan FETÖ ile yürütülen müdahalenin bir başka ayağı coğrafyamızda bazı ülkeler üzerinden servis edildi. BAE’nin darbe girişimi için “FETÖ’ye üç milyar dolar” para aktardığı zaten ortaya çıkmıştı. BAE ve onun kontrolündeki, (aslında ABD-İsrail kontrolünde) Muhammed Dahlan’ın Türkiye’deki darbe girişimindeki kirli rolüyle ilgili daha çok şey ortaya çıktı. Daha çek şey açığa çıkacak, bekleyin…

Bu kiralık katili kullanan BAE yönetiminin “15 Temmuz darbesinden açıktan sorumlu tutulması, suçlanması, uluslararası dava konusu yapılması” için çokça kanıt var. Darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, BAE aleyhine yerel ve uluslararası mahkemelerde dava açma hakları vardır.

BAE ve kiralık katili Dahlan..

Bu ülke; “terör organizasyonları kurup, Türkiye’deki FETÖ terör örgütüne destek vermekten, para aktarmaktan, iç savaş kışkırtmaktan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının öldürülmesinden” sorumlu tutulabilir, bu yönde uluslararası bir soruşturma yürütülebilir. “

Türkiye’ye saldırı için DEAŞ içinde özel birimler kurdular

BAE ve Dahlan DEAŞ içinde özel timler, birlikler, suikast ve terör aparatları oluşturmaya başladı. BAE, resmen DEAŞ içinde DEAŞ kuruyor. Neden? Sadece Suriye için mi? Yoksa bölgede başka ülkeler içinde bir takım terör ve suikast faaliyetleri için mi?

Burada hemen, bu güçlerin terör örgütleri üzerinden Türkiye’yi hedef almasına yoğunlaşmak bir zarurettir. BAE ve Dahlan’ın DEAŞ’ının hedefi açık biçimde Türkiye’dir.

15 Temmuz’u fonlayıp, FETÖ ile Dubai toplantıları yapıp, para aktarıp, organizasyonlar yapan BAE ve Dahlan, başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye içinde suikast ve terör eylemleri için harekete geçmiştir. Bundan sonra Türkiye içindeki DEAŞ saldırılarından bu ülke ve onun tetikçisi Dahlan sorumlu tutulacaktır.

http://gazetemanifesto.com/2017/06/13/akp-15-temmuzu-fonlayan-ulkeye-neden-tesekkur-etti/