Yeni Şafak'ın 'Menzilci'si endişeli: "AK Parti'de A-ke-pe'li birileri mi var?"

Yeni Şafak'ın Menzilci yazarı Serdar Tuncer, cemaat ve tarikatlara yönelik tepkileri köşesine taşıdı.

Yeni Şafak'ın 'Menzilci'si endişeli:

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın yazarı Serdar Tuncer, son dönemde cemaat ve tarikatlara yönelik tepkilerin artışından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, tartışmalara iktidar içerisinden de bir kesimin destek verdiğini ima edip “AK Parti’de A-ke-pe’li birileri mi var?” diye sordu.

Kendisi de Menzil cemaatine yakınlığıyla bilinen Tuncer, AKP eliyle kollanıp faaliyetleri desteklenen ve her gün bir başka skandalla gündeme oturan bu gerici yapılanmalara yönelik yükselen tepkilerin geldiği grupları, “Ulusalcı radikal laikler, FETÖ’cüler, Halk Partililer, Tasavvuf münkirleri, Yeni Particiler” diye açıkladı.

“Dert, devlet eliyle tarikatları tasfiye etmek değil; tarikat ve cemaat ehli kimseleri endişeye sevk ederek 2019’da AK Parti’nin devletten tasfiyesini sağlamaktır.” diye yazan Tuncer, yazısını şu sözlerle bitirdi:

“Tarikat ve cemaatlerin üstüne ince bir strateji ve sinsi bir hesapla gidilmeye çalışıldığını gördükçe, bu uğurda birlikte yol alanların rahatlık ve pervasızlığının her gün biraz daha arttığını fark ettikçe, bu işin devlet, millet ve AK Parti için nasıl bir netice doğuracağını da tahmin ettikçe ister istemez insanın aklına bir soru düşüyor:

Yoksa Ak Parti içinde A-ke-pe’li birileri mi var?”

Bir dönem TRT’de “Ramazan Sevinci” programı da yapan Tuncer, Menzil cemaatine yakınlığıyla biliniyor. Tuncer, Menzil’in akıbetinin de Gülen cemaati gibi olacağına yönelik tartışmalara ilişkin tavrını “Menzil’in 15 sene sonra FETÖ olacağını görmek için kâhin olmak gerekmez demiş. Doğru, ahmak olmak yeter!” ifadeleriyle göstermişti.

 

 

http://gazetemanifesto.com/2017/09/05/tarikatlara-siper-oldular-ulkenin-bekasi-icin-hizmet-ediyorlarmis/