Yeni Şafak: Akın Öztürk 'cezaevi paşası' oldu

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak'ta Sincan Cezaevi'ndeki tutuklu ve eski askerlere ilişkin ilginç bir haber yayınlandı.

Yeni Şafak: Akın Öztürk 'cezaevi paşası' oldu

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak, 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği iddiasıyla yargılanmalarına devam edilen aralarında Orgeneral Akın Öztürk’ün de bulunduğu eski askerlerin kaldığı Sincan Cezaevi’nde ast-üst ilişkisinin devam ettiğini yazdı.

“Tutuklu darbecilerin dayanışması dikkat çekiyor. Örgüt yapısını korumak ve çözülmemek amacıyla rüyalar gördüklerini iddia eden FETÖ’cüler cezaevinde yapılanmalarını korumaya devam ediyor.” denilen haberde, Sincan’daki ‘darbe’ tutuklularının artık asker olmamalarına rağmen ast-üst ilişkisine devam ettikleri ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’e özel önem verdikleri iddia edildi.

Habere göre tutuklu eski askerler, “örgüt yapısını ve hiyerarşisini devam ettirebilmek” için eski Hava kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ü ayakta tutmaya çalışıyor.

‘Sivil imam’ı silmişler

Haberdeki bir diğer ilginç iddia ise, tutuklu askerlerin darbe girişiminin ‘sivil imam’larından olduğu iddiasıyla yargılanan Kemal Batmaz’la hiç ilgilenmedikleri.

İddiaya göre, cemaatçi askerler, önem sırasına göre Fethullah Gülen ve Adil Öksüz’den sonra gelen Batmaz’ı yok saymaya başladı. Buna göre tutuklu eski askerlerin,  Batmaz’dan sonra gelmesine rağmen Akın Öztürk’ü, kendi aralarında bir numara gördükleri belirlendiği öne sürülen  haberde, darbe girişimi gecesi Batmaz’dan talimat aldığı belirtilen Öztürk’ün ‘cezaevi paşası’ haline geldiği, örgütte kendisinden daha önemli mahrem imam Batmaz’ın ise yalnızlaştırıldığı iddia edildi.