Yeni İBB Başkanı 'ihanet'lere erken başladı: Haliç'e 10 katlı yapı izni çıktı!

İstanbul'da yeni bir kent suçuna izin veren düzenleme, İBB Meclisi'ndeki AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Yeni İBB Başkanı 'ihanet'lere erken başladı: Haliç'e 10 katlı yapı izni çıktı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük bir pişkinlikle dile getirdiği “İstanbul’a ihanet ettik, etmeye devam ediyoruz” itirafının yankıları sürerken, İstanbul’un en tarihi bölgelerinden Haliç’te yeni bir ‘ihanet’ düzenlemesi daha İBB Meclisi’ndeki AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre, Silahtarağa’da, tam da Haliç’in kenarındaki yaklaşık 10 bin metrekarelik alanın kat sınırı plan tadilatıyla 4’ten 10’a çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 16.06.2017 tarihinde alınan karar doğrultusunda 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değiştirildi. İçinde iki market ve bir pazar yerinin bulunduğu alanın kat yüksekliğinin 10’a çıkarılmasına CHP ve MHP grubu itiraz etti.

Yapılan itirazlar sonuç vermemesi halinde plan tadilatı yargıya taşınacak.

“Mahkeme bunu bozmazsa neyi bozar?”

Plana karşı çıkan İBB İmar Komisyonu’nun CHP’li üyesi Sedat Özkan, planın uygulanması halinde yeni bir 16/9 vakası yaşanacağını söylerken, şunları dile getirdi:

“Burası Haliç’in hemen kenarı, kamunun mülkiyetinde bir alan. Yoğun yapılaşmanın olduğu bir yerde kamunun hizmetinde kullanılmalı, donatı ve yeşil alan olmalı. Tezatlığa bakın ki Eyüp Belediyesi bir yandan Haliç’in silueti bozulmasın diye vatandaşa kendi yapılarında kat sınırlama getirmeye çalışıyor. Diğer taraftan ise belediyeye ait parselde hem yoğunluk artışı hem fonksiyon değişikliği yapılıyor. Haliç’in kenarına 10 katlı yapı yeni bir tartışma doğurur. Altın Boynuz’un tabiatı açısından Haliç’in 16/9’u olur. Haliç’in siluetine darbe indirir. Kararın mahkemede bozulacağını düşünüyorum. Mahkeme bunu bozmazsa neyi bozar?”

http://gazetemanifesto.com/2017/10/21/video-erdogan-istanbula-ihanetini-acikladi-salondan-alkis-sesleri-yukseldi/