Yeni İBB Başkanı İETT Genel Müdürü'nü görevden aldı

Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'i görevden aldı.

Yeni İBB Başkanı İETT Genel Müdürü'nü görevden aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilen Kadir Topbaş’ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i görevden aldı.

Sözcü‘den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Mevlüt Uysal, üst düzey yönetimde önemli bir değişikliğe imza attı, İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i sürpriz bir karar ile görevinden aldı.

Bütçe açıklandıktan 1 hafta sonra görevden alındı

2016 yılının mayıs ayında Kadir Topbaş tarafından bu göreve atanan Arif Emecen, 16 Kasım günü İETT’nin 2018 yılı bütçesini İBB Meclisi’ne sunmuştu. İETT’nin 2 milyar 140 milyon liralık 2018 bütçesinin kabulünün üzerinden bir hafta sonra Arif Emecen görevinden alınmış oldu. Arif Emecen İBB Meclisi’nde yaptığı bütçe sunumunda metrobüs hattının Beylikdüzü’nden Silivri’ye uzatılacağını duyurmuştu.

Görevden alındığı doğrulandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ve 1939 yılında çıkartılan 3645 sayılı özel kanunla kurulan İETT’ye genel müdür ataması, Belediye başkanının önerisi ile İçişleri Bakanı tarafından yapılıyor. Görevden alındığı İBB yetkilileri tarafından doğrulanan Emecen’in yerine hangi ismin atanacağının daha sonra açıklanacağı öğrenildi