Deniz Gezmiş’in tırnağı olamazsınız!

Kurtuluş Kılçer yazdı: Deniz Gezmiş’in tırnağı olamazsınız!

Sol vicdandır.

Sol, meşruiyettir!

Sol, referanstır.

Sol halkın umudu, doğrusu, namusu ve ahlakıdır.

Bugün düzen, Deniz Gezmiş’i referans alıyorsa, biliniz ki bu, solun gücüdür!

Erdoğan, Deniz Gezmiş’le karşılaştırılıyor! Yakınından bile geçemez: Dengi, benzeri, sıkleti, seviyesi, muhatabı, layıkı bile olamaz!

Nerede görülmüş gerici Amerikancılarla devrimcilerin eş tutulduğu?

Solculuk örnek gösterilir. Solculuk meşruiyet kaynağıdır! Bugün köküne kadar gericiliğe, sermaye severliğe, Amerikancılığa, faşizme batmış bir düzenin kendisini devrimciler üzerinden aklama girişimine izin vermeyeceğiz!

Deniz Gezmiş’in tırnağı bile olamazsınız!

Bugün Rıdvan’ı da, faşisti de, dincisi de, düzen solcusu da, liberali de Deniz’i ağızlarına alamazlar!

Önce kendilerine bakacaklar!

Amerikan Yahudi Komitesi’nden cesaret ödülü alanların, Amerikan emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanlığını üstlenenlerin, İsrail için Suriye’nin yıkılması için cihatçı çeteleri besleyenlerin, CIA tarafından desteklenen yobazların dizinin dibinde fotoğraf çektirenlerin sırtlarında devrimcilerin parkası yoktur ama ceplerinde Amerikan doları olanlardır.

NATO Gladiosu’nun bir parçası olarak Türkiye’de kurulan faşist hareketin temsilcilerinin Deniz’e “terörist” yaftasını suratlarına vururuz! Sen önce Maraş ve Bahçelievler Katliamlarının hesabını ver! Otur oturduğun yerde! Bu ülkede terör aranacaksa bakılacak yer bellidir!

NATO’ya, Avrupa Birliği emperyalizmine tek laf etmeyeceksin, Parti programlarında bunları savunacaksın, çıkıp Deniz Gezmiş üzerinden solculuk yapacaksın! Devrimciler üzerinden prim yaparak yıllardır sol gösterip sağ vuran düzen solu, Deniz Gezmiş’i savunmak sana düşmez! 

Suriye’nin kuzeyinde Amerikan emperyalizmi ile iş tutacaksın, Amerikan emperyalizminin topu, tüfeği için Amerikan üslerinin kurulmasına ses çıkarmayacaksın, çıkıp Amerikan emperyalizmine hayır diyen Deniz Gezmiş’i sahipleneceksin! Olmaz! Denizlerin bıraktığı mirasta, Dolmabahçe’de Amerikan 6. Filosu askerlerini denize dökmek vardır, Filistin yoldaşlığı vardır. İsrail’in desteklediği Barzani’yi, Yanki’nin desteklediği PYD’yi savunanlar Deniz Gezmiş’i ağızlarına almasınlar! Ya da duruşlarını değiştirsinler!

Deniz Gezmiş, ülkemizin en büyük halk kahramanlarındandır!

Deniz Gezmiş, ülkemizin en büyük yurtseverlerindedir!

Deniz Gezmiş, devrimcidir, solcudur, anti-emperyalisttir, komünisttir! 

Ve bilinmelidir ki, Deniz’in yolundan yürüyenler bellidir! Bu yolu açanlara ve bugün örgütleyen yeni Denizlere selam olsun!