Yasin Aktay bizimle yine dalga geçiyor: Darbe olsaydı keyfi tutuklamalardan bahsediyor olurduk

AKP'li Yasin Aktay bizlerle bir kez daha dalga geçerek, “Cemaati bir sivil toplum yapılanması olarak görüyorduk” diye konuştu.

Yasin Aktay bizimle yine dalga geçiyor: Darbe olsaydı keyfi tutuklamalardan bahsediyor olurduk

Fethullah Gülen ile yakınlığıyla bilinen AKP Siirt Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, BBC Türkçe’den Onur Erem’e verdiği mülakatta, KHK’lar ile görevden alınan insanların mağduriyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kolay bir süreçten geçmedik. Darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün bu tür şeyleri konuşabiliyor bile olamayacaktık. Zindanlara tıkılmış yüz binlerce insandan, yargı süreci çalışmadan insanların keyfi biçimde tutuklanıyor olmasından ve öldürmesinden bahsediyor olacaktık. Müsadenizle o kadar uygulama olsun. Eğer gerçekten mağdur edilen birileri varsa hakları verilir” diye konuştu.

“Cemaati bir sivil toplum yapılanması olarak görüyorduk”

Geçmişte Gülen Cemaati’ni de “sivil toplum kuruluşu” olarak gördüklerini belirten Aktay, 2004’te Gülen Cemmati’ne ilişkin yayınlanan MGK kararını ise, “mütedeyyin STK’ları mürteci olarak nitelendirdiği” gerekçesiyle görmezden gelmelerini meşrulaştırmaya çalıştı.