Yasemin Yalçın: Nihat Doğan'ın ağzına kadar düştük

"Vezir Parmağı" filminin gösterimine MHP'li ve AKP'li belediyelerce yasak getirilmesine oyuncu Yasemin Yalçın'dan tepki geldi

Yasemin Yalçın: Nihat Doğan'ın ağzına kadar düştük

Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı, “Vezir Parmağı” adlı komedi filminin gösterimine MHP’li ve AKP’li belediyelerce yasak getirmesine oyuncu Yasemin Yalçın’dan tepki geldi. Yalçın “Daha filmi izlemeden saldırıya başladılar. Nihat Doğan’ın ağzına kadar düştük.” diye konuştu.

Anamur’un MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Türe ile Kayseri’nin Develi ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Vezir Parmağı” filminin gösterimini “PKK’ya sempati ile bakıyor” ve ‘milli ve manevi değerlere aykırı” diyerek yasakladı.

“Nihat Doğan’ın ağzına düştük”

Filmin oyuncularından sanatçı Yasemin Yalçın ise Gazete Duvar‘a yaptığı açıklamada yasağa ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Mahsun ülkesini, vatanını seven bir adam, insan gibi insan. Bu muameleyi hak etmiyor. Doğduğu yere bakılıyor ve ötekileştiriliyor. Artık bu ayrımcılık bitmeli. Bir filmi beğenmeyebilirsiniz, gayet doğaldır. Başarısızlıklar da insanı olgunlaştırır. Ancak daha filmi izlemeden bambaşka bir yerden saldırıya başladılar. Nihat Doğan’ın ağzına kadar düştük. Film eleştirisi Nihat Doğan’a kaldı. Yaptığımız işe saygı kalmamış, daha ne söyleyeyim!”