Yargı Deniz Naki'nin peşini bırakmıyor

Amedspor futbolcusu Deniz Naki hakkında verilen beraat kararı, cumhuriyet savcısının itirazı üzerine bozuldu.

Yargı Deniz Naki'nin peşini bırakmıyor

Türkiye 2’nci Ligi’nde mücadele eden Amedspor futbolcusu Deniz Naki hakkında, ‘Terör örgütü propagandası’ suçundan verilen beraat kararı, cumhuriyet savcısının itirazı üzerine Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Diyarbakır başsavcılığınca hazırlanıp 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede suçlamaya dayanak olarak Deniz Naki’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar gösterilmişti. Naki’nin Facebook hesabından 4 Ocak 2016 günü, “Bir baba düşünün iki evladı da vurulmuş ve yanlarında öylece çaresizce cansız bedenlerine bakıp duruyor, Cizre’de yasak var diye onları gömemiyor” şeklindeki paylaşımı suç sayılmıştı.

Hakkında ‘terör propagandası’ iddiasıyla bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Amedspor futbolcusu Deniz Naki 8 Kasım 2016 tarihli duruşmada beraat etmişti.

Ancak Naki’nin beraati hakkında gerekçeli kararın açıklanmasının ardından, Diyarbakır’da bulunan bir Cumhuriyet Savcısı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf başvurusu yaparak, karara itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, sanığın sosyal medya hesabında terör örgütünün şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren, bunları öven, teşvik eden propaganda niteliğinde paylaşımlar olduğunu belirten savcı, mahkemenin sanık hakkında beraat kararı vermesinin yasaya aykırı olduğunu, bu nedenle kararın bozulmasını talep etti. Başvuruyu değerlendiren Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi, Naki hakkında verilen beraat kararını bozarak, yargılamanın yeniden yapılması için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.