Yandaştan tehlikeli KHK provokasyonu: Kemalist terör örgütü

Yandaş Tezcan, son yayımlanan KHK'daki terör eylemlerini engelleyen sivillere yargı muafiyetine ilişkin yine provosyon dolu bir tweet attı.

Yandaştan tehlikeli KHK provokasyonu: Kemalist terör örgütü

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında resmi görevlilere getirilen yargı zırhı sivilleri de kapsadı. Darbe girişimini ve bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivil kişiler hakkında, resmi sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, hiçbir idari, mali veya cezai işlem yapılamayacak.

696 sayılı KHK ile Olağanüstü hal uygulamalarının uygulanmasına ilişkin 8 Kasım 2016’da çıkarılan yasanın 37. maddesine ek yapıldı. Bu maddeye bir ‘fıkra’ ekleyerek şöyle denildi:

“Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına, veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır.”

Yandaş provokasyon peşinde

Yandaş Fatih Tezcan ise bu maddeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile büyük bir provokasyona imza atarak, şunları söyledi:

“Kemalistler’in bu ‘Vatanseverler’e Kanunî Koruma’ maddesine FETÖ ve PKK’dan daha şiddetli itiraz ettiklerini görün ve “Kemalist Terör Örgütü ile Fetullahçı Terör Örgütü iki kardeş örgüttür, bunlar yeni bir darbe girişiminde bulunacaklar!” dediğimi hatırlayın. Herşey gayet net!..”

Tezcan’ın büyük tepki toplayan paylaşımı şöyle;