Yandaşların 'ağabey'inden başkanlık endişesi: Dilerim sonunda 'nerden girdik bu yola' denmez

Star yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik'in 'Hayır' tehdidini yorumlarken, kendi endişesini de dile getirdi.

Yandaşların 'ağabey'inden başkanlık endişesi: Dilerim sonunda 'nerden girdik bu yola' denmez

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in ‘Hayır’ tehdidini yorumlarken, bunun bir kaygının ürünü olabileceğini de dile getirerek, “Dilerim sonunda ‘nerden girdik bu yola’ denmez” ifadelerini kullandı.

İlnur Çevik Twitter hesabından “Hayır diyenlere: 7 Haziran sonrası Türkiye’deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız” diye yazmış, tepkilerin ardından da silmişti.

Çevik daha sonra da Yeni Birlik gazetesindeki köşesinde sözkonusu tweet’ine ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sistem değişikliği referandumda reddedilirse Avrupa’da sipere yatmış bizi harcamaya hazır devletler el birliği ile “seçime gidin” diye baskı yapacaklar, bizi Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi üyeliklerimizi askıya almakla tehdit edecekler ve bugün karşılaştığımız zorlamaların, haksızlıkların beterini yaşatacaklar.

Ülke içindeki muhalefet ise “hayır” oyunun hükümete güvensizlik oyu olduğunu iddia edip seçim diye zorlayacaklar hatta cumhurbaşkanımızın durumunu bile sorgulayacaklar…”

İşte size istikrarsızlık senaryosu… Pişmanlık fayda etmeyecek, çocuklarımızın geleceğini ipotek altına almış olacağız. Ülkemize yazık değil mi?”

Taşgetiren: Bunlar da olabilir ama…

Ahmet Taşgetiren ise Çevik’in ifadelerinin yabana atılır olmadığını söylerken, bunun bir ‘Hayır’ kaygısının da ürünü olabileceğine de dikkat çekerek “Ancak, Çevik’in tweetine – yazısına yansıyan şey, gerçekten bir ‘Hayır kaygısı’ mı, yoksa, ‘Hayır’ın doğuracağı riski gösterip, “Evet”e yönlendirme gayreti mi, ona bakmak lazım.” dedi.

Star yazarı kendi ifadelerini de yansıyan endişesini şu sözlerle bitirdi: “Şayet gerçek bir “Kaygı”yı yansıtıyorsa ve bu kaygı zirvelerde paylaşılıyorsa, işte asıl sıkıntı o. Dilerim sonunda nerden girdik bu yola denmez.”