Yandaşlarda 'tarikat' kavgası büyüyor: "FETÖ de böyle başlamıştı"

Yeni Şafak'ın Menzil cemaatine yakın yazarı Serdar Tuncer'in dünkü yazısı, Star yazarı Ersoy Dede'den tepki aldı.

Yandaşlarda 'tarikat' kavgası büyüyor:

AKP eliyle büyütülüp beslenerek kamu kuruluşlarına doldurulan ve her gün bir başka skandalla gündemi işgal eden tarikat ve cemaatlere yönelik tepkiler büyürken, akıbetlerinin ‘FETÖ’ye dönüşen Gülen cemaati gibi olacağına ilişkin sık sık yapılan yorumlar yandaşlar arasında da tartışma konusu oluyor. Gericiliğin iktidar desteğiyle daha da hızlı ve etkili yaygınlaşması için alabildiğine desteklenen sözkonusu dinci yapılara ilişkin tartışma, siyasal islamcılığın düştüğü “aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık” krizini de gözler önüne seriyor.

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Ersoy Dede, diğer yayın organı Yeni Şafak’ın Menzil cemaatine yakın yazarı Serdar Tuncer’in dünkü “AK Parti’de AKP’li birileri mi var?” başlıklı yazısını köşesine taşırken, Tuncer’i “Kendi zekasınca Erdoğan’a istikamet veriyor. FETÖ de böyle başlamıştı.” sözleriyle hedef aldı.

Tuncer’in dünkü köşesinde geçen “Dert, devlet eliyle tarikatları tasfiye etmek değil; tarikat ve cemaat ehli kimseleri endişeye sevk ederek 2019’da AK Parti’nin devletten tasfiyesini sağlamaktır…” ifadelerine işaret eden Dede, ‘Menzilci’ yazar için “‘Eğer bu adamların lafına uyar da tasfiyeye kalkışırsan, 2019’u göremezsin’ demeye getiriyor.. FETÖ de böyle başlamıştı.” diye yazdı.

Ersoy Dede’nin köşesindeki “Kimse heveslenmesin” başlıklı bölüm şöyle:

Devlette cemaat yapılanmasının günün sonunda ortaya çıkardığı manzaranın faturasını ağır ödedik.. Kimse kusura bakmasın da bundan böyle devlette bu tip yapılanmalar ol-a-mayacak..
– tarikat,
– cemaat,
– mezhepsel aidiyet,
– etnik aidiyet,
– hemşehricilik,
– okul kardeşliği,
– devrecilik…
Yok…
Artık kimse bu saatten sonra liyakatın dışına çıkıp referans aramayacak..

Kimse heveslenmesin..

Tehdit etmeyin bence
“… Dert, devlet eliyle tarikatları tasfiye etmek değil; tarikat ve cemaat ehli kimseleri endişeye sevk ederek 2019’da AK Parti’nin devletten tasfiyesini sağlamaktır…” diyor hazret.. Kendi zekasınca AK Parti’ye ama özellikle de Recep Tayyip Erdoğan’a istikamet veriyor.. “..Eğer bu adamların lafına uyar da tasfiyeye kalkışırsan, 2019’u göremezsin..” demeye getiriyor.. FETÖ de böyle başlamıştı..”

http://gazetemanifesto.com/2017/09/08/yeni-safakin-menzilcisi-endiseli-ak-partide-a-ke-peli-birileri-mi-var/