Yandaşın Ali Gül yorumu: Tutuklanması garip gelmedi ama 'FETÖ' yapmış olabilir

AKP'li yazar Ersoy Dede, "Hayır nedir?" videosu çeken Ali Gül'ün tutuklanmasının 'FETÖ' işi olabileceğini öne sürdü.

Yandaşın Ali Gül yorumu: Tutuklanması garip gelmedi ama 'FETÖ' yapmış olabilir

AKP’nin yayın organlarından Star Gazetesi’nin yazarı Ersoy Dede, “Hayır nedir?” başlıklı videosunda referandumda neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlatan Ali Gül’ün tutuklanmasının ‘FETÖ’ işi olabileceğini öne sürdü.

21 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ali Gül, Twitter’de takma isimle açılmış bir hesaptan yazılan tweet’ler gerekçe gösterilerek, “Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Star yazarı Ersoy Dede, Ali Gül’ün kendisine ait olmadığını söylediği hesaptan atılan tweet’ler nedeniyle tutuklanmasına ilişkin “Hesabı inceleyince ikna oldum.. Böyle vatan haini, millet düşmanı, İslâm’a, dine, Allah’a söven bir adamın tutuklanması bana hiç de garip gelmedi..” derken, Gül’ün “Hayır nedir?” videosu çektikten sonra tutuklanmasına dikkat çekerek, ‘FETÖ’cülerin “Hayır diyenleri hapse atıyorlar” algısı yaratmaya çalıştığını iddia etti.

Dede’nin “FETÖ’nün garip operasyonu!” başlıklı yazısının o kısmı şöyle:

“Ali Gül isimli biri tutuklandı geçenlerde biliyorsunuz.. CHP bu adamın üzerinde tepinip duruyor.. Arayıp arayıp da bulamadığı malzemeyi ele geçirmiş durumda..“HAYIR” videosu çekiyor.. Videonun sonuna; “Tutuklarlar mı sizce bu videodan sonra beni?” diye bir de ünlem koyuyor.. Derken adam haftasında tutuklanıyor.. “Ne oldu, neden böyle oldu?” diye sordum yetkililere.. “Felix” hesabını kullanan kişi olduğu saptandı diye yanıt verdiler.. Hesabı inceleyince ikna oldum.. Böyle vatan haini, millet düşmanı, İslâm’a, dine, Allah’a söven bir adamın tutuklanması bana hiç de garip gelmedi.. Tek garip olan şu.. Adama ait olduğu saptanan hesaptan yazılanların en yenisi 6 ay önceye ait.. Ama adam tam da “hayır” videosu çektikten sonra tutuklanmış.. Biraz yukarıdan bakarsanız resmin büyüğünü göreceksiniz..“Hayır diyenleri hapse atıyorlar” algısına hizmet eder bir tablo çıkmış olmuyor mu ortaya?.. Tutuklama haklı bile olsa.. Yerinde bile olsa.. “Acaba o video çekilmeden önce bu kişinin kim olduğunu saptanamaz mıydı?” diye sormak geliyor insanın içinden.. Hele de şortlu kıza tekme atan saldırganı ilk celsede serbest bırakan hakimin FETÖ’cü çıktığı düşünülünce..