Yandaş sendika başkanı: Neden bütün sorularda faiz sorusu çıkıyor da zekat sorusu çıkmıyor anlaşıldı

Yandaş Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim sisteminde müfredatın tartışılmasının felaket olmadığını ve tartışmaların doğrunun bulunması için bir nimet olduğunu belirterek, “Neden Osmanlı’nın yıkılış döneminden sorular soruyorsun ve çocukları zihnen örseleyerek umutsuzluğa devşiriyorsun da yükseliş dönemini sormuyorsun anlaşıldı. Onun için en kıymetli işi yapıyoruz. Ne yaptığımızı, bize ne yaptıklarını, bize ne yaptırmak istediler? Bunu fark... View Article

Yandaş sendika başkanı: Neden bütün sorularda faiz sorusu çıkıyor da zekat sorusu çıkmıyor anlaşıldı

Yandaş Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim sisteminde müfredatın tartışılmasının felaket olmadığını ve tartışmaların doğrunun bulunması için bir nimet olduğunu belirterek, “Neden Osmanlı’nın yıkılış döneminden sorular soruyorsun ve çocukları zihnen örseleyerek umutsuzluğa devşiriyorsun da yükseliş dönemini sormuyorsun anlaşıldı. Onun için en kıymetli işi yapıyoruz. Ne yaptığımızı, bize ne yaptıklarını, bize ne yaptırmak istediler? Bunu fark ettiğimizde yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyadan o zaman bahsedebiliriz” dedi.

Geçmiş dönemde eğitimde mühendislik oynandığını ve çocuklara subliminal mesajların verildiğini vurgulayan Yalçın, “Eğitim nasıl bir mühendislik alanı anlaşıldı. Neden çocuklar bu ülkede ‘Dede’ dediğinde şapkalı dede çiziyor anlaşıldı. Neden ders kitaplarında sadece okulun hizmetlisi Hatice başörtülü gerisi anlaşıldı. Rol model olarak neyi yediriyorsun. Nasıl bir toplum tasavvuru yapıyorsun ve bunun arkasında kim var neden telaşa kapılıyor anlaşıldı. Neden bütün sorularda faiz sorusu çıkıyor da zekat sorusu çıkmıyor anlaşıldı.” ifadelerini kullandı.