Yandaş mahallede 'ağabey' çatlağı: "Yolsuzluk dosyaları içimize sinmiyor"

AKP'nin yayın organlarından Star'da Zafer Çağlayan'la ilgili iktidarın aldığı tutuma tepki yazısı geldi.

Yandaş mahallede 'ağabey' çatlağı:

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinde, ABD’de hakkında tutuklama kararı verilen Zafer Çağlayan’la ilgili iktidarın aldığı tutuma tepki yazısı geldi.

Star gazetesi yazarı ve yandaş mahallenin ‘ağabey’i olarak bilinen Ahmet Taşgetiren, rüşvet olarak 700 bin liralık kol saati aldığı iddiaları gündeme gelen Zafer Çağlayan için “Çağlayan’ın yükünü taşımanın ve tüm siyasi harekete taşıtmanın nasıl bir gerekçesi olabilir ki?” diye sordu.

Taşgetiren’in yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Ben Amerika’da bir yerlerin Erdoğan’la, Türkiye ile hesaplaşma halinde olduğuna inananlardanım. Bu, bütün İslam dünyasına yönelik hesaplaşmanın bir uzantısı. O dönemde Türkiye – İran ilişkileri de, Amerika’nın hesabını bozan niteliğiyle boy hedefi olmuştu.

Bu davanın böyle bir hesaplaşma boyutu olduğu muhakkak.

Ama “kol saati” ile sembolize olan yolsuzluk dosyalarını, bu “milli mesele” ile içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor. “Çağlayan’ın yükü”nü taşımanın ve tüm siyasi harekete taşıtmanın nasıl bir gerekçesi olabilir ki?

2019 öncesinde Ak Parti böyle bir gündemle boğuşur hale geliyor. Evet bu, bir Amerikan hamlesi ile karşı karşıya bulunulduğunun işaretidir. 

“Görevimiz Tehlike”senaryolarında Amerika, hedef aldığı liderleri idealleri üzerinden vurmuyor, yolsuzluk vs gibi etik malzemeler üzerinden kurşun atıyor.

Zarrab işi de Çağlayan işi de “iltisaklar” da oldukça sıkıntılı.”