Yandaş dernek başkanı Özdemir'den Alevi STK'lara tehdit: Sizi öldürürler...

Yandaş Alevi dernek başkanından Alevi STK'lara tehdit.

Yandaş dernek başkanı Özdemir'den Alevi STK'lara tehdit: Sizi öldürürler...

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir Kanal A’da katıldığı bir programda Alevi STK’ları hedef alan konuşma yaptı ve “Sizi öldürürler” diyerek tehditte bulundu.

Özdemir konuşmasında kimi işaret ettiği belli olmadan Alevi STK’ların devletin örtülü ödeneğinden para aldığını iddia etmesi ve bu iddia üzerinden bazı kişilerin yalılarda oturduğunu söylemesi dikkatleri çekti.

Katliamların eksik olmadığı, nefret söyleminin yaygınlaştığı, gericiliğin ilerici düşünceyi hedef gösteren açıklamalarının düzenli olarak yapıldığı bu günlerde siyasi iktidarın yanında olduğu aleni olan bu dernek başkanının mezhepçi ve gerici söylemleri tepki çekiyor.

Özdemir konuşmasında şunları söylüyor:

“Çok tehlikeli şeyler bakın. Buradan o Alevi STK’lara sesleniyorum. Artık akıllarını başlarına alsınlar. Ülkede bu tip huzursuzluklara karşı ben çıkıp televizyonlarda rahatça her şeyi konuşuyorsam… Bunlar bu devletin paralarıyla kurduruldu, bu devletin örtülü ödeneklerinden para aldılar. Sadece gücün yanında olmayacaksın, ülkenin yanında olacaksın. Zaman gelip ortalık karışırsa o yalıda oturan Alevi vakıf başkanlarına sesleniyorum. O yalıları başınıza yıkarlar, orada oturamazsınız. O paralarınızı elinizden alırlar, sizi bu Türkiye’de öldürürler.”

 

Gelen tepkiler üzerine Özdemir twitter hesabından özür dilediğini duyurdu.

https://twitter.com/ozdemirtab/status/816257897877372928