Yalçın Akdoğan'dan 'Hayır' tehdidi: Darbe vurmak istiyorlar

AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, başkanlık referandumundan "Hayır" çıkarılarak 'darbe vurulmak istendiğini öne sürdü.

Yalçın Akdoğan'dan 'Hayır' tehdidi: Darbe vurmak istiyorlar

AKP Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “başkanlık referandumundan ‘Hayır’ çıkarılarak darbe vurulmak istendiğini” öne sürdü.

Nisan ayında yapılması beklenen başkanlık referandumunda kullanılacak en az “Evet” oyları kadar meşru olan “Hayır” tercihi, AKP’nin karşı propaganda çalışmaları kapsamında terörize edilmeye çalışılıyor. AKP Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, partisinin yayın organlarından Star‘daki yazısında, “Hayır” oyu kullanacak onmilyonlarca vatandaşı bir torbaya atarak “FETÖ’cüler başta olmak üzere Erdoğan düşmanları ‘hayır’dan çok şey murad ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Akdoğan, hiç bir siyasi parti veya çevre daha tarafından dile getirilmemiş olmasına rağmen, Hükümet’e sekte vurmak isteyenlerin bir ‘hayır’ bloğu oluşturduğunu ve bunu büyütmeye çalışacaklarını öne sürdü.

Akdoğan’ın “Erdoğan’dan sonra ne mi olacak?” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Son dönemde saldırıları artıranlar şimdi referanduma gözünü dikmiş durumdalar. 15 Temmuz’da darbe yapamayanlar, Nisan’daki referandumda ‘hayır’ çıkararak bir darbe vurmak isteyecekler.

FETÖ’cüler başta olmak üzere Erdoğan düşmanları ‘hayır’dan çok şey murad ediyorlar. Hayır sonucunun ülkede bir türbülans oluşturacağı düşüncesiyle can havliyle buna sarılmış durumdalar. PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin ve siyasi yandaşlarının ‘hayır’ kampında saf tutması da bu anlayışın bir sonucu…

Hükümet sistemi değişikliğiyle daha güçlü bir iktidar yapısı oluşmasının devam eden çok boyutlu mücadele açısından büyük önemi var. Hem bu yapısal değişiklik süren mücadele açısından bir anlam taşıyacaktır, hem de referandumun birilerince yeni bir hesaplaşma alanı olarak konumlandırılacak olmasından dolayı ayrı bir anlam taşıyacaktır. Hükümete sekte vurmak isteyenlerin ‘hayır’ bloğunu büyütmeye çalışacaklarından şüphe yok. İşin bu boyutu da gözardı edilmemeli.

Bu yüzden ‘evet’ demek çok boyutlu bir anlam taşıyacak. İtirazlar, eleştiriler, şikâyetler her zaman ve her konuda olabilir ama büyük resmi ıskalamak hepsini aşan bir maliyet ve riskler ortaya koyar.

Suret-i haktan görünüp ama’lı cümlelerle karamsarlık pompalayanların kimin değirmenine su taşıdığı iyi anlaşılmalı…”