Voleybol antrenörüne toplu polis dayağı: Bu hale getirdiler...

Erzurum'da bir voleybol antrenörü, kapalı alanda sigara içtiği için polis ile arasında çıkan tartışma sonucu hastanelij edildi.

Voleybol antrenörüne toplu polis dayağı: Bu hale getirdiler...

Erzurum’da voleybol antrenörü Sinan Erhan, kapalı alanda sigara içtiği için polis ile arasında çıkan tartışma sonucu darp edildi.

Hastane doktoru sol göz ve sağ elde darp raporu verdi, ancak Sinan Erhan’ın kardeşi “Ben hastaneye getirdiğimde vücudunun her yerinde darp izleri vardı.” iddiasında bulundu.

Olay, geçen 11 Nisan günü saat 22.30’da merkez Yakutiye İlçesi’ndeki bir nargilecide meydana geldi. İddiaya göre nargile içilen, ancak sigara yasak olan mekanda sigara yakan Sinan Erhan’ı, işyeri çalışanları uyardı. Tartışma çıkınca polise haber verildi. Gelen polisler ise Sinan Erhan’ı hastanelik etti.

voleybol polis dayağı ile ilgili görsel sonucu

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde gelen 3 polisten biri Erhan’ın gözüne biber gazı sıkarken, diğerleri yere yatırıp kelepçe takmaya çalışıyor. Takviye polisler de gelirken, yerde yatan Erhan tekmelendi. Başına aldığı darbelerle fenalaşan Erhan’a götürüldüğü hastanede tıbbi müdahale edilerek rapor verildi. Polis merkezinde ifadesi alınan Erhan, saat 01.30’da serbest bırakıldı.

Suç duyurusunda bulundular

Ağabeyini karakoldan çıkar çıkmaz Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götüren İlhan Erhan, dayakçı polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Kendisinden 1 yaş büyük olan ağabeyinin 1999- 2000 yıllarında Siirt’te yedek subay olarak vatani görevini yaparken, yaşanan bir olay üzerine psikolojik rahatsızlık geçirdiğini belirten İlhan Erhan şunları anlattı:

Ağabeyim, tezkeresine 1 ay kala komando birliği olarak operasyona giderken, yanındaki asker mayına basarak parçalanmış, kendisi bu olaydan dolayı sinir krizi geçirmişti. Kendi imkanlarımızla tedavisini yaptırdık. Bugüne kadar karıncayı bile incitmemiştir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 8 yıldır voleybol antrenörü olarak çalışıyor. 11 Nisan günü müzik dinlemek ve çay içmek için bir nargileciye gidiyor. Sigara içerken garsonlar tarafından uyarılıyor. Garsonlar polis çağırıyor. Nargileciye gelen polis de ağabeyime sert bir dille ‘kalk bizimle geleceksin’ diyor. Bunun üzerine ağabeyim ‘Üstünüzdeki üniforma ve Türk Bayrağına saygı gösteriyorum. Benimle bu şekilde konuşmayın’ diyor. Sanırım abimin boyundan, posundan korktukları için olacak ki, dışarıda biri biber gazı sıkarken diğerleri ellerine kelepçe vurup etkisiz hale getirmek istiyor.

“13 polis memuru yerde vuruyor”

Ağabeyim, tezkeresine 1 ay kala komando birliği olarak operasyona giderken, yanındaki asker mayına basarak parçalanmış, kendisi bu olaydan dolayı sinir krizi geçirmişti. Kendi imkanlarımızla tedavisini yaptırdık. Bugüne kadar karıncayı bile incitmemiştir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 8 yıldır voleybol antrenörü olarak çalışıyor. 11 Nisan günü müzik dinlemek ve çay içmek için bir nargileciye gidiyor. Sigara içerken garsonlar tarafından uyarılıyor. Garsonlar polis çağırıyor. Nargileciye gelen polis de ağabeyime sert bir dille ‘kalk bizimle geleceksin’ diyor. Bunun üzerine ağabeyim ‘Üstünüzdeki üniforma ve Türk Bayrağına saygı gösteriyorum. Benimle bu şekilde konuşmayın’ diyor. Sanırım abimin boyundan, posundan korktukları için olacak ki, dışarıda biri biber gazı sıkarken diğerleri ellerine kelepçe vurup etkisiz hale getirmek istiyor.” (DHA)