VİDEO | Zeytinburnu'nda 7 katlı bina çöktü: 2 ölü, çok sayıda yaralı

İstanbul Zeytinburnu'nda daha önceden boşaltılan bir bina çöktü.

VİDEO | Zeytinburnu'nda 7 katlı bina çöktü: 2 ölü, çok sayıda yaralı

İstanbul Zeytinburnu’nda daha önce boşaltıldığı öğrenilen bir bina çöktü.

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde 7 katlı ve 56 daireli bir binanın çökmesi nedeniyle enkaz altında kalan 1’i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti. Cansız bedenine ulaşılan 1’i çocuk 2 kişinin çökme esnasında bina yanındaki kaldırımda yürürken enkaz altında kaldıkları öğrenildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 56 daireli binanın daha önce tahliye edildiğini açıkladı. Murat Aydın şöyle konuştu:

“Bina 1993 yılında yaptırılmış, 1997’de de iskanını almış bir bina. 56 daire 3 dükkân var. Binanın durumuyla ilgili bize duyum gelmişti. 1 yıl önce, 24 Aralık 2015’te biz binayı tahliye etmişiz. O süreç de zor bir süreçti, tahliye etme konusunda sıkıntılar yaşamıştık. Allah’tan o sıkıntıları göze alıp tahliye etmişiz, çok büyük acılar yaşanacaktı.”

“Gerekeni yapmışız”

Murat Aydın, “Geçen bir seneyi aşkın zaman içinde bu yapı neden orada durdu?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Zaten tahliye etmekte zorlanmıştık. Yıkılıp yeniden yapılması gereken bir bina. Gerekeni zaten yapmışız. Muhtemelen daire sahiplerinin arasında anlaşamamış olması yıkımı engellemiş olabilir. Allah’tan boştu. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde toplantıdayım. Umuyorum ki can kaybı yoktur.”

İşte olay yerinden ilk görüntüler: