VİDEO | Yüz binlerce Yemenli'den Suudi Arabistan saldırılarına karşı büyük eylem

Suudi Arabistan'ın saldırılarına karşı Yemen'de büyük bir protesto gösterisi düzenlendi.

VİDEO | Yüz binlerce Yemenli'den Suudi Arabistan saldırılarına karşı büyük eylem
Yemen’in başkenti Sanaa’da Suudi Arabistan’ın Yemen’e yaptığı saldırılara karşı protesto eylemi düzenlendi.
 
 
Protesto gösterisi, Yemen’deki Husilere karşı Suudi Arabistan ve destekçilerinin oluşturduğu koalisyonun saldırılarının başlamasının ikinci yılında yapıldı. Eyleme yüz binlerce Yemenli’nin katıldığı görüldü.
 
Suudi Arabistan’ın Yemen’i işgali 2015 yılı Mart ayında başlamıştı. 2015 yılı Ocak ayında istifa eden eski devlet başkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi’yi destekleyen Suudi Arabistan ona karşı çıkan Şii savaşçılar ile mücadeleye başlamıştı.
 
Yemen’de Birleşmiş Milletler tarafından da tespit edilmiş ve acil olarak müdahale edilmesi gereken açlık sorunu bulunuyor. Yaklaşık yedi milyon kişi kıtlıkla yüz yüze kalırken, bunlardan üç milyonu ise açlık ve besin yetersizliği ile boğuşuyor. Bu üç milyonunu ise 2 milyon 100 bini ise çocuk.
 
Suudi Arabistan’ın saldırıları başladığından beri, ülke nüfusunun 3 milyonunun yerinden edildiği, 40 bin kişinin yaralandığı, 10 bin 200 kişinin sakat kaldığı ve sadece geçtiğimiz ay 106 kişinin Suudi Arabistan tarafından yapılan bombardımanlarda hayatını kaybettiği de edinilen bilgiler arasında.
 
İşte tüm bunlar yüzünden Yemen’de Suudi Arabistan’a karşı büyük bir öfke var.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN