VİDEO | Yer İstanbul: Okulun zil sesi Mehter Marşı oldu!

AKP’nin eğitimde gerici uygulamaları alabildiğine arttırdığı son dönemde Osmanlı devrini çağrıştıran düzenlemeler hayata geçmeye devam ediyor. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Dikilitaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu’nun zil sesi Mehter Marşı yapıldı. Okulda artık ders başlama ve teneffüslerini bildiren zil sesi Mehter Marşı oldu. Konu ile ilgili Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada  şu ifadeler kullanıldı: “Okul zillerinde AKP’nin... View Article

VİDEO | Yer İstanbul: Okulun zil sesi Mehter Marşı oldu!

AKP’nin eğitimde gerici uygulamaları alabildiğine arttırdığı son dönemde Osmanlı devrini çağrıştıran düzenlemeler hayata geçmeye devam ediyor.

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Dikilitaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu’nun zil sesi Mehter Marşı yapıldı. Okulda artık ders başlama ve teneffüslerini bildiren zil sesi Mehter Marşı oldu.

Konu ile ilgili Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada  şu ifadeler kullanıldı:

“Okul zillerinde AKP’nin seçim müziği olan domranın kullanılmasını kamuoyuna duyurmuş, birçok ilde engellemiştik. Şimdi AKP’nin yeni Osmanlıcılık hayallerinin bir yansıması olarak okul zillerinde Mehter Marşı çalınmaya başladığı görülmektedir. Çocukların altbenliklerine işlenmek istenen fikrin somut hali olan bu müzik, kraldan çok kralcı yöneticilerin koltuk garantisi hamlelerinin arka fonudur. Bu hadsiz uygulamalar, Cumhuriyet ile barışmayan ideolojilerin battığının da işaret fişekleridir. Bu uygunsuz uygulamaya karşı da gereken adımları atacak, bu vatanın bir Cumhuriyet ülkesi olduğunu tekrar ve her zaman göstereceğiz.